torsjö live vers2

Vittsjö dominerade men fick nöja sig med oavgjort

Vittsjö dominerade men fick nöja sig med oavgjort

Efter en lång rad chanser lyckas Emily Gielnik, som här klappas om av sina lagkamrater, kvittera till 1-1 som också blev slutresultatet. Foto: Anders Thall

Det blev ingen sjätte raka seger för Vittsjö GIK Hässleholm i damallsvenskan när de på hemmaplan mötte Djurgården. Slutresultatet 1-1 ska utan tvekan gästerna vara mest nöjda med efter en match som till stora delar dominerades av hemmalaget.

Skottstatistiken 15-5 och 11-1 i hörnor talar sitt tydliga språk men vad hjälper det när avsluten är antingen inte tillräckligt distinkta eller när ribban – eller en utmärkt djurgårdsmålvakt i form av Kathrine Östergaard Larsen – är i vägen.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Särskilt i första halvlek var vittsjö-dominansen i det närmaste total och det radades upp målchanser. Därför kom Djurgårdens ledningsmål, i den 9:e matchminuten, som en kalldusch, men målet var också ett prov på Olivia Schoughs effektivitet. Efter slarv i hemmaförsvaret hamnade bollen hos Schough som hur säkert som helst placerade den utom räckhåll för Shannon Lynn i hemmamålet.

Även efter Djurgårdens ledningsmål fortsatte hemmalaget att dominera och det radades upp målchanser. Emily Gielnik, Clara Markstedt, Michelle De Jongh, alla hade de chansen att kvittera men avsluten var inte tillräckligt distinkta. I den 45:e minuten var det på nytt ytterst nära ett hemmamål men Emily Gielniks skott gick i ribban och ut.

Även om målen uteblev gjorde hela vittsjö-laget en stark insats. Priset till bästa spelare gick till en outtröttlig Heather Williams. Foto: Anders Thall

I andra halvlek jämnade spelet ut sig något men det var fortfarande Vittsjö som skapade de vassaste chanserna. Tio minuter in på halvleken har Emily Gielnik på nytt chansen att kvittera men målvakten lyckas rädda till hörna. En hörna som så småningom hamnar hos Ebba Wieder som lyfter in bollen framför mål och där når Emily Gielnik högst och kvitteringen är ett faktum.

Mot slutet av halvleken trycker Vittsjö på ordentligt för ett avgörande mål, men det vill sig inte. Bästa chansen har inhopparen Ebba Hed när hon i den 78:e minuten kommer fri med målvakten men skottet letar sig precis utanför stolpen. De sista minuterna radar hemmalaget upp chans på chans, bland annat har Quinn – efter en härlig soloprestation där hen på egen hand avancerar över halva planen – ett rykande skott som målvakten precis når med fingrarna och lyckas tippa till hörna.

Resultatet innebär att Vittsjö nu ligger ganska fast förankrade på en femteplats i tabellen. Samtidigt missade man chansen (?) att på allvar blanda sig i medaljstriden.

Nytt för den här omgången – och det gäller samtliga matcher i damallsvenskan – var att samtliga spelare gjorde entré i en orange t-shirt med texten ”NN (förnamnet på en av lagets supportrar) vi längtar efter dig”. Detta för att lagen i damallsvenskan, tillsammans med projektet Fotbollslängtan, vill visa hur mycket deras supportrar betyder. Efter matchen delas de ut till de supportrar som fått sitt namn på någon av tröjorna.

Gert Jacobsson

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se