torsjö live vers2

Vill SD höja pensionsåldern?

Vill SD höja pensionsåldern?

INSÄNDARE. I dessa tider är det mycket som diskuteras på arbetsplatser, sociala medier på insändarsidor med mera. En viktig fråga som borde lyftas mer anser jag är vår demografi och hur framtiden ser ut för oss som nation.
Allt fler blir äldre och andelen som arbetar i förhållande till hur många som är pensionärer minskar konstant. Ekvationen blir allt mer ansträngd. Det finns statistik som redan idag visar att hade vi inte haft de som är födda utomlands som arbetar hade välfärden redan märkt av denna ålders förändring. Vi vet också att våra pensions avgångar kommer öka betydligt de närmaste tio åren. Då kommer vi till en för många obekväm sanning! Skall vi höja pensionsåldern betydligt? Skall vi dra ner på service och vård för våra äldre? Alternativet är att öka andelen arbetande med människor födda utanför vårt lands gränser. Statistik som är tillgänglig för alla finns att tillgå för den som önskar hos SCB som påvisar att andelen invandrare som befinner sig i arbetsför ålder redan nu till stor del bär upp vår svenska välfärd. Jag vet att detta kan vara provocerande för vissa men det får väl vara det då.
Vet ej om jag missuppfattar SD och deras politik när det gäller invandringspolitik eller att alla som inte är födda här bör återvända men i så fall borde man även vara tydliga med att tala om för allmänheten att med vår politik höjer vi pensionsåldern och försvagar välfärden och skyddsnäten för våra äldre på ett sätt vi tidigare aldrig sett maken till i svensk politik.


Anders Wallentheim

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se