torsjö live vers2

Sekulariseringen hotar Svenska kyrkan?

Sekulariseringen hotar Svenska kyrkan?

INSÄNDARE. Fredagen de 11 december bekymrar sig Jan-Åke Karlsson (präst i Brastada) att kyrkobesökarna nästan halverats de senaste 20 åren och de senaste fem åren har 368 507 personer lämnat Svenska kyrkan. Han tycker även att det är  skrämmande att endast 22 procent av alla 15-åringarna som konfirmeras. Ja, fortsätter det så här, kommer Svenska kyrkan att vara en sekt bland andra frikyrkor (min slutsats). Vad är det för problem med att fler och fler inser sig inte tro på ockulta fenomen? Vidare konstaterar han att Sverige är världens mest sekulariserade land. Vad är det för konstigt med det, någon måste ju vara bäst, eller sämst om du så vill.
SVT:s flummiga gudstjänster anser han inte vara något alternativ. Nu uppmanar han ”alla Sveriges stifts domkapitel att skyndsamt begära att 25 procent av högsta antalet tillåtna besökare i kyrkorummet enligt brandskyddet ska få fira huvudgudstjänst på söndagarna”. Med andra ord ska kyrkan (inte frikyrkorna, min kommentar?) få avvika från gällande regler om åtta som får samlas. Om man betänker att det konstaterats att virus kan spridas över sex meter, kommer hela kyrkan fyllas med virus, när alla besökare tar i med full hals i lovsång till Herren. 


Lars Nord Fritänkare och outsider

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se