Gruppen-3a-328x120

Jag killgissar inte Joachim Fors

Jag killgissar inte Joachim Fors

INSÄNDARE. Ja du Joachim, du var snabbt på bollen, vilket jag förväntade mig. Du har tumme med redaktören på Norra Skåne, jag kan ibland få vänta två till tre veckor på att få mina insändare publicerade.

När det gäller badet i Sösdala så tar Joachim till ”nostalgitricket”, har badet kommit till under tiden Sösdala var en egen kommun, så måste det vara kvar till varje pris även i framtiden. Att S har en budget som finansierar både renovering och drift är en sanning med modifikation. Varje betalande badare i Sösdala har hittills subventionerats med cirka 1 000 kr, efter renovering kan man på goda grunder räkna med den dubbla summan. Hur många sösdalaboende är beredda att betala den avgiften? Även om man räknar bort vad ett bad kostar kommunen i till exempel Tyringe, blir det säkert för dyrt för Joachim att ta sig ett bad.

Om man betänker att armeringen håller på att rosta sönder, kanske man får byta hela den gjutna bassängen, vilket gör att 22 miljoner knappast räcker för att återställa badet. Jag upprepar åter mitt påstående att en ”liten” kommun som Hässleholm har inte råd att finansiera fyra badhus och ett utomhusbad. Dessutom har inte S en plan för hur man ska finansiera alla fastigheter som har ett renoveringsbehov i storleksordningen 500 miljoner och tillika vill bygga ett nytt bad för 3-400 miljoner. Hur stor skuld ska vi överlåta på kommande generationer? Upplåningen är tillräckligt stor i dag.

När det gäller överbudetpå gamla postterminalen, så kan jag hålla med om att S inte föreslår att den ska tjäna som Ungdomen hus, men vad värre är: att man inte har en plan för vad den ska användas till, vilket SD har (om ej genomförbar). Man behöver den för ”rådigheten över fastigheten” och kallar det en ”utvecklingsmöjlighet och framtidsvision”. Skitsnack, om man mot förmodan skulle få en centralt placerad station för HSR-tågen, kommer den att rivas, likaväl som allt som har renoveratspå centralen senaste tiden. Men köpet ryms kanske också i Socialdemokraternas budget? Det är bättre att vänta och låta Trafikverket expropriera den, den dagen det blir aktuellt. Att hyra ut den tills vidare med det renoveringsbehov som finns, är en usel affär.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

För övrigt avstår jag från att upprepat raljera över Joachim Fors` ”titel”: Stolt Sösdalabooch Socialdemokrat. Att raljera över en motståndares ”titel” hör inte hemma i en seriös debatt.

Lars Nord
Fritänkare och outsider

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se