Gruppen-3a-328x120

Arbete med skyddsutrustning prisas

Arbete med skyddsutrustning prisas

Daglig verksamhets deltagare Fredrik Jarl, till vänster, och Daniel Johansson samt handledaren Pontus Brink var glada mottagare av omsorgens kvalitetspris för 2020. Till höger verksamhetschef Caroliina Hejdenberg Lind som överlämnade priset.

Hässleholms kommuns dagliga verksamhet fick på tisdagen ta emot omsorgens kvalitetspris för 2020 på grund av sina insatser för att förse alla verksamheter med skyddsutrustning under pandemin.

Katarina Palmqvist, handledare på dagliga verksamheten Förrådet. Foto: Omsorgsförvaltningen

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

De båda verksamheterna “Ge och få” och “Förrådet” belönas för sin goda service trots stor arbetsbelastning och svåra utmaningar, särskilt i början då det rådde brist på det mesta. Ge och få tillverkade under en period också visir och långärmade förkläden till omsorgen.

– Ni har gjort ett fantastiskt jobb. Det var inte alls svårt att utse en vinnare, förklarade omsorgsnämndens ordförande Karin Axelsson (M) vid prisutdelningen.

Caroliina Hejdenberg Lind, verksamhetschef för FSS, överlämnade priset i form av blommor och en check på 10 000 kronor till företrädare för verksamheterna. Pengarna ska användas till något roligt.

– Det känns jättebra att få den här uppskattningen. Vi har kämpat hårt varje dag, sa deltagaren Fredrik Jarl.

Pontus Brink, handledare på Ge och få, berättar att ett samarbete med Lunds kommun vid flera tillfällen blev räddningen. Totalt sex gånger körde han dit för att hämta utrustning.

Fredrik Jarl, till vänster, och Daniel Johansson, deltagare i daglig verksamhet. Foto: Omsorgsförvaltningen

– Vi fick munskydd och förkläden när vi annars hade stått helt tomma. Vi har sedan kunnat hjälpa dem när de behövt, de blev lite byteshandel. Det är jättekul att vi kunde hjälpas åt, säger han.

Den senaste tiden har det handlat om mycket större volymer och lokaler.

– Vi har växt med uppgiften, förklarade Pontus Brink.

Han avslöjade förhoppningen att prispengarna ska användas till en större fest till sommaren – om coronapandemin har släppt sitt grepp.

Efter prisutdelningen firade deltagare och personal med tårta.

Så här lyder motiveringen: “Daglig verksamhet och förrådet har gjort en fantastisk insats för att förse alla Omsorgsförvaltningens verksamheter med skyddsutrustning under pågående pandemi. Medarbetare och deltagare har stått för en mycket god service och bidragit till en kostnadseffektiv organisation trots att de vid flera tillfällen har fått göra om samma moment då material behövts bytas ut till godkända. Ett otroligt jobb som har varit till stor nytta för både brukare, medarbetare och enhetschefer.”

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se