torsjö live vers2

Klart med ny räddningschef

Klart med ny räddningschef

Johan Wendt blir ny räddningschef i Hässleholm och Osby från och med den 1 maj. Det berättar kommunerna i ett pressmeddelande. De båda kommunernas räddningsstyrkor har sedan årsskiftet ett nära samarbete.

Kommunerna har sedan en längre tid en operativ samverkan där räddningsstyrkorna hjälper varandra vid utryckning över komungränserna. Nu omfattar samarbetet även ledning, myndighetsutövning och utbildning.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Närmast kommer Johan Wendt från en tjänst som operativ chef för räddningstjänsten i Kristianstad. Dessförinnan har han arbetat inom räddningstjänsten i Göteborg.

– Genom samarbetet inom Skåne Nordost har Johan Wendt redan erfarenhet av utvecklingsarbetet i våra kommuner. Bland annat har han varit med och drivit arbetet för en gemensam larm- och ledningscentral. Hans kunskap, driv och engagemang kommer att vara ett positivt tillskott i vårt fortsatta arbete, säger Petra Gummesson, kommundirektör i Osby kommun.

Johan Wendt blir ny räddningschef för både Hässleholms och Osby kommun. Foto: Privat

– Vi hälsar Johan Wendt varmt välkommen och ser fram emot att han fortsätter driva utvecklingen för en trygg och effektiv räddningstjänst, säger Bengt-Arne Persson, kommundirektör i Hässleholms kommun.

Johan Wendt själv säger att han är stolt över att få bli en del av Hässleholm och Osby kommun.

– Jag tar mig an uppdraget som räddningschef med glädje och tacksamhet. Jag hoppas att tillsammans med medarbetarna kunna bidra till ett tryggt och säkert Hässleholm och Osby, säger han.

Leif Staffansson är tillförordnad räddningschef sedan Emma Nordwall slutade. Han kommer att fortsätta fram tills att Johan Wendt tillträder.

Berit Önell

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se