torsjö live vers2

Destruktiv energipolitik är orsaken till bristen på el

Destruktiv energipolitik är orsaken till bristen på el

INSÄNDARE. Det statsunderstödda, skattefinansierade, regimstödjande propagandamediet Sveriges television (SVT) uppmanade den 6 februari svenskarna att sluta dammsuga eftersom det är så kallt ute och vi därför har elbrist. Ät istället knäckebröd och kallskuret blir förmaningen från propaganda-SVT!

Förutom felaktigheten att det inte är kyla utan en destruktiv energipolitik som orsakar elbristen, ifrågasätter jag varför ni på SVT uppmanar folket att anpassa sig till denna förödande energipolitik som den nuvarande S/MP-regeringen för, när ni istället borde ställa kritiska frågor till ansvariga politiker (till exempel energiminister Ygeman (S) och miljöminister Bolund (MP)): Varför har ni stängt Ringhals kärnkraftverk med följden att Sverige nu måste starta det oljeeldade kraftverket i Karlshamn och importera dyr kol-el från Polen? Varför har ni samtidigt uppmuntrat vindkraft som destabiliserar elnätet? Varför har ni straffbeskattat kärnkraft och samtidigt kraftigt subventionerat vindkraft? Varför uppmanar ni folk att köpa elbilar, samtidigt som ni med er politik orsakar elbrist? Hur kan ni acceptera att elen blivit så dyr att pappersproducenten Holmen i förra veckan tvingades dra ner sin produktion? Varför har ni slagit sönder ett av världens mest stabila nationella elsystem till förmån för väderberoende, dyr och miljöstörande vindkraft? Hur kan det komma sig att ni besitter denna totala oförmåga att se konsekvenserna av er destruktiva energipolitik?

Vi har inte något ”klimatnödläge” som miljöpartiet vill införa i bland annat Hässleholms kommun, vi har ett politiskt nödläge i Sverige! Vad som omedelbart krävs är att oppositionen (var den nu håller hus) ser till att tvinga fram ett extraval så att sittande regering byts ut; att Ringhals återstartas så att vi får el där den behövs; att subventionerna till vindkraft upphör så att dyr, väderberoende vindel kan fasas ut och obalanserna i elsystemet elimineras; att våra gemensamma skatteresurser inte förslösas på icke-problem som ”klimathotet” utan riktas mot verkliga problem som till exempel upprustning av föråldrad infrastruktur, en underfinansierad äldrevård och en underbemannad och uruselt organiserad sjukvård.

Ernst Herslow (FV), Hästveda

ANNONS

Annons om Kristinelunds trädgård

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se