Gruppen-3a-328x120

Helt galet att bjuda över det verkliga fastighetsvärdet

Helt galet att bjuda över det verkliga fastighetsvärdet

INSÄNDARE. Brännmästaren igen. Denna följetong verkar inte ha ett slut. Nu hoppas Ulf Berggren (SD) på att Trafikverket ska köpa byggnaden vid ett eventuellt bygge av höghastighetsbanan.
Jag skulle i så fall vilja ställa tre frågor till Ulf Berggren (SD) och även alla andra politiker i denna kommunen som står bakom detta köpet.
Om nu köpet avbröts 2018 för att det var för dyrt, vilket bekräftades av Lars Johnsson (M), varför väljer ni trots allt att köpa fastigheten för mer pengar än vad det var värt när den hade hyresgäster?

Om ni nu tycker att priset är det rätta, 29,5 miljoner, varför gjorde ni då en värdering som visade på ett lägre belopp och som också påtalade brister i byggnaden och renoveringsbehov? Ni påstår ju att ni hade rätt pris, varför gör ni ändå en värdering? 

Och den sista frågan som jag som skattebetalare tycker är absolut viktigast: Om nu fastigheten har värderats till ett lägre pris, nästan hälften av vad ni vill ge, varför tar ni inte det priset? Hur kan det vara möjligt förutom i en galen persons värld att ta något som kostar si och så mycket och bjuda över det priset som köpare?

Ni kanske har rätt att Trafikverket är kompletta galningar och kommer att ta det pris ni sagt utan att värdera huset, utan att kontrollera att huset är funktionsdugligt, utan att bedöma läget och nyttan av fastigheten för deras behov, och framförallt utan att läsa tidningarna som sedan 2020 sagt att fastigheten är värd betydligt mindre.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Jag hoppas verkligen det.

Men då lägger jag tyvärr min förhoppning på att Trafikverket är lika inkompetenta som ni som vill köpa något för nästan 100 procent över marknadspriset.

Ni Sverigedemokratiska politiker får starta hur många Youtube-kanaler ni vill där ni kan snacka strunt utan att bli kritiserade, helt ok. Men vi normalbegåvade i denna kommunen som sitter och ser hur allt nedmonteras på grund av att kommunen tydligen inte har pengar och hur ni skyller den dåliga ekonomin på framför allt invandrare, vi ser det annorlunda. Vi ser hur ni ljuger och förvillar för att behålla makten och kommer med svepande formuleringar och Whataboutism för att slå slag i er dyra och ruttna politik.

Jag sa det i ett tidigare inlägg och jag säger det igen.

Hur kan man som köpare helt strunta i en värdering och bjuda ett pris dubbelt så högt från det verkliga värdet med inga som helst funderingar på nyttan eller om man verkligen har råd med köpet?

Nu får det vara slut med slöseriet och dags att börja jobba för alla oss som bor i kommunen, inte bara för dem som kan gynna er ekonomiskt!

Ulf Nilsson

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se