logga-ligg-tjock

Muséer i Hässleholm öppnar igen

Muséer i Hässleholm öppnar igen

Äldre militärfordon och brandbilar ingår i Hässleholms museums samlingar. På lördag är det öppet igen. Foto: Sigvard Jansson

Både Hembygdsmuséet och Hässleholms museum öppnar på lördag igen efter ett långt uppehåll på grund av pandemin, meddelar Hässleholms kommun.

I Hembygdsmuseet i Hembygdsparken i Hässleholm finns förutom tillfälliga utställningar flera permanenta utställningar, bland annat om Skånes historia, gamla verktyg och redskap och träsniderier av Nils Karlsson från Ballingslöv. För Hembygdsmuséets del är det öppet från och med lördagen den 8 maj klockan 11-14 och därefter varannan lördag samma klockslag till och med den 28 augusti. Om det öppnar några fler dagar meddelas detta senare.

Hembygdsmuséet i Hembygdsparken i Hässleholm öppnar också på lördag. Foto: Västra Göinge Hembygdsförening

På lördag, den 8 maj, öppnar också Hässleholms museum med samlingar från brandkår, hembygd, militär och teknik. Muséet håller öppet klockan 10-16, därefter samma tid på söndag och likadant varje veckoslut fram till midsommar. Efter midsommar övergår Hässleholms museum till att ha öppet alla veckodagar utom måndagar klockan 10-16. Muséet stänger för året vid utgången av september månad.

Sigvard Jansson

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se