torsjö live vers2

Heder åt Björn Widmark i badhusfrågan

Heder åt Björn Widmark i badhusfrågan

INSÄNDARE. När badhusfrågan diskuterades i fullmäktige var det en som hade de klart bästa insikterna vad som behövs i frågan, nämligen Björn Widmark. Att inte förstå att lilla Hässleholm inte har råd med att ha sju badhus/friluftsbad (Qpoolen inräknad) när det nya tas i bruk. Det var beklämmande att höra från alla övriga partier hur man sköt upp att ta ställning till vad som ska ske med dessa badhus/friluftsbad. Att starta renoveringen av badhuset i Sösdala får oöverstigliga konsekvenser för  övriga badhus. Självklart kommer som ett brev på posten att de övriga ska renoveras fullt ut. Här kommer den oheliga alliansen S och SD att tvingas genomföra detta för att säkra rösterna i Tyringe, Bjärnum och Vinslöv.
Att inte ta ställning till vad som ska ske med alla badhus innan man beslutar och påbörjar bygget med ett nytt badhus, är som att börja med taket när man ska bygga ett hus. När det gäller badhuset i Sösdala är en investering på 30 miljoner rena katastrofen med tanke på det usla besöksantalet. Till och med friluftsbadet i Vinslöv, som bara har öppet några månader, har ett mångdubbelt besöksantal. Förräntningen av investering och driftskostnader kommer att medföra att varje bad (enskild betalande) subventioneras med kanske mera än 2000 kronor. En orimlig investering som drar med sig framtida stora kostnader. Man kan här ta till det gamla talesättet: den som griper efter mycket… och så vidare.
Hur skulle då ett beslut som mest gynnar de flesta invånare i kommunen se ut? Bygg ett ”rejält” badhus med en 50-metersbassäng (lyssna på simklubben), skär ner på kvadratmeterna (800 m2) när det gäller gymmet, eller slopa det helt. Vi har redan sju gym i stan och med den hyra som kan förväntas blir det synnerligen olönsamt. Ta omedelbart upp förhandlingar med Actic om ett köp av badhuset Qpoolen för att slippa investering om 60 miljoner. Sälj gärna hallen också, så slipper vi stora renoveringskostnader. Den används ändå inte särskilt frekvent. 
Så nu är det upp till alla politiker att bita huvudet av skam och komma till skott med beslut i rätt riktning, för att undvika onödiga skattehöjningar. I en snar framtid behövs varje skattekrona för att renovera vatten och avlopp (1,6 miljarder). Brandkårsutryckningar kommer inta att kunna pågå i all evighet.


Lars Nord, Fritänkare och outsider

ANNONS

Annons om Kristinelunds trädgård

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se