Gruppen-3a-328x120

Anföll vittnen med kofot

Anföll vittnen med kofot

Vid 18-tiden på torsdagskvällen ertappades ett antal ynglingar när de gjorde inbrott i en villa på Galaxvägen i Hässleholm.
Tjuvarna hade tagit sig in genom att bryta upp dörren till uterummet och därifrån tagit sig vidare in i villan. Paret som bor i villan var borta för tillfället men grannar fattade misstankar när de såg några, för dem okända, ungdomar, till synes talande i mobiltelefon, strax utanför villan. Grannarna larmade alla boende i området via grannsamverkan och då flera av dessa anlände till platsen fann inbrottstjuvarna för gott att lämna villan. När de flydde gjorde en av dem utfall med en kofot mot ett av vittnena. Tjuvarna försvann sedan i en bil som väntade i närheten. Grannarna tog bilens registreringsnummer och lämnade till polisen som kom till platsen strax efteråt.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Några av vittnena hann också med att ta bilder på de ungdomar som de misstänkte höll utkik. Samtliga dessa är också identifierade. Det finns också flera vittnen till händelsen. Under fredagen gjorde polisen en brottsplatsundersökning för att säkra eventuella spår. Troligtvis deltog tre ungdomar i inbrottet och de är nu misstänkta för grov stöld och en av dem är också misstänkt för försök till grov misshandel. Huruvida de övriga ynglingarna är misstänkta för delaktighet framgår ännu inte av polisens utredning.

Den senaste tiden har det även skett inbrott i andra fastigheter i närliggande områden.

Gert Jacobsson

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se