logga-ligg-tjock

Gör din röst hörd i kyrkovalet

Gör din röst hörd i kyrkovalet

INSÄNDARE. Vid söndagens mässa i Tyringe kyrka så sjöng vi en av mina favoritpsalmer nr 90, Blott i det öppna har du en möjlighet. När jag senare under dagen promenerar för att sprida mitt vykort inför kyrkovalet 19 september kommer jag att tänka på att psalmorden gäller både för oss som medmänniskor och för kyrkan.

Vi måste slå vakt om den öppna folkkyrkan där alla är välkomna att dela  gemenskap i sökande, tro och tvivel. Vi får möta Gud, söka svar och tröst, uttrycka tacksamhet och glädje, dela kärlekens måltid, lära känna Jesus Kristus och finna vår väg i livet.

Vi  får verka för en kyrka som värnar om alla människors lika rätt och värde, tar ansvar för miljön och som tar ansvar för ekonomisk , social och andlig hållbarhet.

En kyrka som visar omtanke i praktisk handling  genom diakonin.

En kyrka som genom gudstjänster och vardagsverksamhet hjälper människor i  olika åldrar att  tolka livet. Genom barn- och ungdomsverksamheten samt kör/musikverksamheten nås de som skall  verka för fortsatt öppenhet.

Centerpartiet vill som nomineringsgrupp vara pådrivande i kyrkans viktiga framtidsfrågor och som kandidat i kyrkovalet kan jag verka för fortsatt öppenhet. Nu gäller det att du gör din röst hörd den 19 september eller förtidsröstar från den 6 september. Du har möjlighet att kryssa upp till tre kandidater på var och en av de tre valsedlarna till församling/pastorat, stift och kyrkomöte.

Lars-Ivar Ericson C

kandidat i valet till stift, kyrkomötet och Tyringe kyrkofullmäktige

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se