Gruppen-3a-328x120

Teaterquiz med HeTs på Hovdala

Teaterquiz med HeTs på Hovdala

HeTs skådespelare satsar på teaterquiz i år. Här några som varit engagerade i en tidigare föreställning, Foto: Sandra Anderberg.

Det blir Teaterquiz i år, istället för stadsvandringar i HeTs, Hessleholms teatersällskaps regi. Nu i samarbete med Hovdala slott, med premiär den 3 september. HeTs bjuder på historiska porträtt av personer som bodde i Broslätt, den en gång blomstrande hantverksbyn i slottets närhet.

I Broslätt – hantverkarbyn som tystnade (Folio förlag) skildrar lokalhistorikern Torsten Karlsson (1939-2020) tillsammans med Anne-Marie Hammarlund människor som en gång levde i Broslätt, i skuggan av Hovdala slott.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Idag är det bara en del av husen i byn som är bevarade. Boketorp har däremot nyligen renoverats och det är där som föreställningarna kommer att äga rum. Det finns bänkar utanför ladan att sitta på. Men kläder efter väder, och eventuellt filtar för den frusne rekommenderas. Vid riktigt dåligt väder kan det bli aktuellt att framföra skådespelet under tak.

Att det blir quiz, innebär att frågesport knuten till föreställningens innehåll bakats in. För musiken som hör till står Torbjörn Arvidsson och Peter Nylander.

– Det är första gången vi kan göra något sådant här, på två år, säger HeTs Catarina Thulsson. Det ser vi fram emot.

Pandemin har satt käppar i hjulet för teatersällskapet som i likhet med många andra föreningar inte kunnat bedriva en normal verksamhet.

Föreställningen ges den 3, 8 och 10 september klockan 18. Dessutom går den att se den 5 och 12 september, men då klockan 16. Speltiden är cirka en timme.

Biljetter förbokas genom Hovdalas slottsbutik, 0451-266800. Pris: 140 kronor, fika ingår. Antalet platser är begränsade.

Urban Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se