torsjö live vers2

Folkets Väl inte insatta i hur ett äldreboende ska fungera

Folkets Väl inte insatta i hur ett äldreboende ska fungera

INSÄNDARE. Följare av måndagens fullmäktige som är insatta i omsorgen och dess verksamheter måste ta sig för pannan när de hör Björn Widmark och hans parti. Att inte vara mer insatt än Folkets Väl verkar vara i en så viktig fråga som äldreboende i kommunen är, för att använda BW:s egna ord, märkligt. Att anse att personalen och framförallt de äldre skall vårdas och skötas i lokaler som är lämpliga uppgiften borde vara ganska självklart 2021. Vi har i pandemins spår blivit otäckt uppmärksammade på att för trånga, icke lämpliga, lokaler är direkt farliga och i vissa fall livshotande. Men inte i FV:s värld. De anser att bara det är billigt så får det duga. Inte vid ett enda tillfälle talade BW om kvaliteten för de äldre eller personalen heller för den delen. Ekegårdens personal har under många år haft olämpliga lokaler, trångbodda, dålig ventilation och saknat personalutrymmen. Man har försökt komma till skott med om och tillbyggnad under många år men utan resultat. Att personal och boende nu kan flytta in i ett nybyggt hus som uppfyller alla nutida krav är ju helt fantastiskt. Men BW anser att dom kunde flytta till ett boende i Vinslöv i icke ändamålsenliga lokaler. Det var även så att vid flera tillfällen ansåg BW att man borde köpa platser av Attendo för det vore billigare. Inte med ett ljud nämnde han att dom inte har samma bemanning eller samma krav på utbildad personal. Men som jag nämnt tidigare – våra äldre och deras personal är inte det så noga med bara det blir billigt. Tack och lov var det med en fullständig enighet fullmäktige fattade ett beslut i denna fråga och köpte boendet på gamla Björksäter. Ett boende som kommer göra skillnad för både våra äldre men även för vår duktiga personal! Allt medan Björn Widmark och Folkets väl ansåg att man inte skulle köpa utan istället prioritera icke lämpliga lokaler för dom äger vi redan. Som BW själv brukar säga ”jag hoppas medborgarna lyssnade”.

Anders Wallentheim, Socialdemokrat

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se