Gruppen-3a-328x120

Svar på kyrkan och SD

Svar på kyrkan och SD

INSÄNDARE. I sin insändare skriven av SD-ledamöterna Hanna Sjöstrand och Sven Lundh går man i polemik mot en förment ”vänsterliberal opinionsbildning” i Svenska kyrkan. Man menar att egentligen borde kyrkan styras av teologer i stället för politiker. Vad är det för fel på politiskt oberoende lekmän? Har man inte invandrarkortet att spela ut, så är det vänstern som är det stora hotet mot ”mänskligheten”. Man glömmer att det är i huvudsak ”högerväljare” som ägnar sig åt kyrklig verksamhet, inklusive tydligen SD.
Att SD, liksom S, inte har upptäckt att Svenska kyrkan är en opolitisk organisation likt andra samfund, är inget att förvånas över, då man vill ha inflytande även i andra sammanhang. Om jag inte missminner mig, så försökte man i förra kyrkovalet förmå SD-medlemmar, som inte var medlemmar i Svenska kyrkan, att gå med och rösta i kyrkovalet. Man ser med andra ord ”vänsterspöken” överallt i samhället.
Förutom alla andra självklarheter som kyrkan ska syssla med, skriver man vidare: ”Kristendomen har dock haft en enorm betydelse för den sociala utvecklingen i Sverige och bidragit till sammanhållning i svåra tider och avskaffande av primitiva seder”. Är det möjligen angiveri med häxbränning som följd man åsyftar? 
Att S håller på att ”kidnappa” kristendomen för sin egen politiska agenda är en klar överdrift, och kräver en förklaring. Jag vill påstå att det tvärtom är SD som vill försöka kidnappa Svenska kyrkan. 


Lars Nord, Fritänkare och outsider   

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se