torsjö live vers2

Hesa Fredrik var tyst

Hesa Fredrik var tyst

Hesa Fredrik, en del av signalen VMA, viktigt meddelande till allmänheten, fungerade inte när den skulle testas i Hässleholms kommun på måndagseftermiddagen. Enligt räddningstjänsten handlar det om ett tekniskt fel. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap har fått information om problemet.

VMA är ett varningssystem som används vid olyckor, allvarliga händelser och störningar i viktiga samhällsfunktioner. Utomhussignalen Hesa Fredrik testas i hela Sverige klockan 15 första måndagen i mars, juni, september och december.

Räddningstjänsten i Hässleholm berättar i ett pressmeddelande att arbete pågår med att felsöka för att få klarhet i varför signalen inte fungerade som den skulle i kommunen på måndagen. Man har dialog med Myndigheten för samhällsskydd och beredskap som också vill säkerställa att det inte händer igen.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se