logga-ligg-tjock

Avrådan från bad vid Mjölkalånga

Avrådan från bad vid Mjölkalånga

Badplatsen vid Mjökalånga har åter drabbats av algblomning. Foto: Carl-Johan Månsson

Algblomningen i Finjasjön fortsätter i det varma sensommarvädret och kommunen avråder åter från bad vid badplatsen i Mjölkalånga.

Avrådan från bad på grund av algblomning i Finjasjön har gällt mer eller mindre sedan i slutet på juli, antingen vid badplatsen i Björkviken eller Mjölkalånga. Dessutom har varningar gått ut för mer okända alger i form av små vita eller ljusgröna kulor som kan bilda samma gift som de vanliga blågröna algerna som både lägger sig på ytan och fyller vattenmassan.

Hässleholms kommuns kultur- och fritidsförvaltning meddelar på sin hemsida: “Är du sugen på ett dopp i den sköna sensommarvärmen, håll koll på vattenkvaliteten och besök gärna någon av våra andra badplatser i kommunen”. Det finns hela 13 kommunala badplatser att välja på.

Vattenprover och eventuell algblomning i badsjöarna redovisas också via Havs- och vattenmyndighetens hemsida.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se