torsjö live vers2

S bjuder in till 100-årsfest för demokratin

S bjuder in till 100-årsfest för demokratin

Firandet av demokratin 100 år fortsätter med fest i Hembygdsparken på lördagseftermiddagen. Foto: Berit Önell

Firandet av 100 års kvinnlig rösträtt och demokrati i Sverige fortsätter. Imorgon, lördag, är det fest i Hembygdsparken på initiativ av S-Kvinnor i Hässleholm. Forskaren Malin Arvidsson medverkar i ett historiskt samtal och riksdagspolitikern Annelie Karlsson i ett demokratisamtal.

Arrangemanget är öppet för alla intresserade och följer efter det sista av fyra lördagsföredrag om demokrati och rösträtt. Malin Arvidsson medverkar även i föredraget på stadsbiblioteket klockan 11, då tillsammans med Per Carlsson, styrelseledamot i Lokalhistoriska arkivet. De talar om hur man kan använda nationellt och lokalt källmaterial för att fortsätta fördjupa sig i rösträttens historia.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Festen i Hembygdsparken pågår klockan 14.30-17.30. Stefan Nilsson spelar gitarr och sjunger bland annat visor av Taube, countrymusik och Elvis. Det blir tipsrunda och kaféet säljer födelsedagskaffe.

Lokalhistoriska arkivet säljer sin nya bok Hässleholmskvinnor i kampen för rösträtt, om bland andra Nelly Thüring från Mala, en av de första kvinnorna i riksdagen.

Bakom festen står ABF, S-Kvinnor i Hässleholm och Hässleholms Arbetarekommun.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se