torsjö live vers2

Åkesson bjuder på korv i Hässleholm

Åkesson bjuder på korv i Hässleholm

SD:s partiledare Jimmie Åkesson gör på torsdag ett stopp i Hässleholm under sin pågående turné genom landet. Klockan tio har han lovat bjuda på korv och samtala med “vanliga människor” på Nytorget.

Valrörelsen inför valet 2022 har startat, om någon missat det. Åkessons så kallade demokratibyggande resa genom Sverige inleddes på tisdagen. Enligt ett pressmeddelande går resan från Stefan Löfvens Örnsköldsvik till Sverigedemokraternas Sölvesborg.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

– Det är genom ett demokratiskt fotarbete, långt ifrån maktens korridorer, vi skapar nya insikter om människors vardagsproblem. Ett öppet samtal mellanmänniskor är den mest grundläggande byggstenen i en fungerandedemokrati, säger Jimmie Åkesson i pressmeddelandet.

Han förklarar där också vad han anser hotar demokratin i landet.

– Tyvärr drar sig många svenskar för att öppet säga vad de tycker.Vissa äroroliga att bli av med jobbet och andra är rädda för att utsättas försocial utfrysning. Det är denna exkludering av oliktänkande som ärvår tids stora demokratiska hot, säger han.

Han vill motverka detta genom att ta tillbaka samtalet.

– Det gör vi genom att pratamed varandra, med respekt för varandras olika åsikter, som vuxnamänniskor.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se