torsjö live

Anna Wallentheim (S) går över till justitieutskottet

Anna Wallentheim (S) går över till justitieutskottet

Anna Wallentheim, Socialdemokraternas riksdagsledamot från Hässleholm, lämnar kulturutskottet för att istället ta plats i justitieutskottet. Enligt ett pressmeddelande blir det nu “hårda tag mot gängen – med mjuka erfarenheter”.

Läraren Anna Wallentheim har varit riksdagsledamot sedan 2014 och har sedan dess suttit i kulturutskottet. Där har hon sedan 2018 ansvarat för idrott, friluftsliv och spelpolitik.

Hässleholmspolitikern Anna Wallentheim (S) tar plats i justitieutskottet . Foto: Berit Önell

I dagarna skiftar hon till att fokusera på brott, straff och säkerhet.

– Det är frågor som blir allt viktigare när den organiserade brottsligheten blir grövre. Socialdemokraterna har i regeringsställning redan skärpt straffen för ett femtiotal brott, ökat resurserna till polisen och satt upp målet om 10 000 nya polisanställda till 2024. Det är ett arbete som Anna kommer att bidra till i sitt nya utskott, skriver Socialdemokraterna i Hässleholm i pressmeddelandet.

Men Anna Wallentheims tidigare erfarenheter från de mjukare frågorna och behovet av förebyggande arbete betonas också.

– Hur kan vi prata om förebyggandearbete utan att också tala om en likvärdig skola och ett starkt föreningsliv? Det är nämligen så vi skapar ett samhälle som håller ihop, ett samhälle som är tryggt, ett samhälle som bryter människors utanförskap och ensamhet, säger Anna Wallentheim i pressmeddelandet.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se