torsjö live vers2

Ett steg närmare Hässleholms nya badhus

Ett steg närmare Hässleholms nya badhus

Det nya badhuset, som beräknas stå färdigt tidigast 2024, på Österås kommer att placeras utmed Hövdingegatan.

Det nya badhuset i Hässleholm kommer som väntat att placeras vid ishallen – på den befintliga fotbollsplanen utmed Hövdingegatan – på Österås. Det föreslår kommunstyrelsens arbetsutskott på tisdagen. Lika väntat är att badhuset kommer att innehålla två 25-metersbassänger, en tävlings-och motions-bassäng samt en, smalare, bassäng för bland annat undervisning och vattengymnastik.

Den nya badanläggningen planeras att drivas helt i kommunal regi. Den totala ytan på det nya badhuset blir 6300 kvm.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Förutom de två 25-metersbassängerna kommer anläggningen att innehålla bland annat en rehabbassäng på 10×4 meter, fullt funktionell för personer med funktionsvariation. Men också en familjedel på 500 kvm med strandbassäng, barnrutschbana och varmpool.

Det blev alltså ingen 50-metersbassäng, något som simklubben S71 hade som önskemål. Däremot får klubben gehör för sina önskemål om rätt banbredd för större tävlingar.

På den nya anläggningen ska också finnas en, mindre, åretruntöppen utebassäng på 80 kvm, bubbelpool, bastustuga och en bassäng på 200 kvm för sommarlek. Här ska också finnas ytor för olika aktiviteter, till exempel en solplage, men också grönytor, lekplats och serveringsytor. Totalt blir utedelen 500 kvm. I planen ingår också att bygga en ny parkeringsplats intill konstgräsplanen.

Närmast ska au:s beslut, som till alla delar följer styrgruppens förslag, behandlas av kommunsstyrelsen. Vid ett, väntat, ja där kan projektet läggas ut för upphandling och fortsatt detaljprojektering. Hela projektet är budgeterat till 325 miljoner kronor, och om det skulle visa sig att den summan överskrids och mer pengar behöver skjutas till måste frågan tillbaka till fullmäktige för nytt beslut. Skulle så bli fallet är det troligt att ett nytt badhus i Hässleholm kan stå klart först 2024.

Gert Jacobsson

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se