torsjö live

Winnie Aronsson (L) avgår

Winnie Aronsson (L) avgår

Liberalernas Winnie Aronsson lämnar vid årsskiftet sitt uppdrag som ordförande för kultur- och fritidsnämnden i Hässleholms kommun. Hon efterträds av gruppledaren Agneta Olsson Enochsson som gör comeback på posten.

Winnie Aronsson (L) avgår som ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

77-åriga Winnie Aronsson från Vinslöv har ett långt politiskt engagemang bakom sig. Hon har tidigare varit ordförande i Liberalerna i Hässleholm och haft kommunala förtroendeuppdrag bland annat som ledamot i kommunfullmäktige, ersättare i kommunstyrelsen och ledamot i kultur- och fritidsnämnden.

Nu berättar partiets lokalavdelning i ett pressmeddelande att hon valt att inte fortsätta som aktiv liberal efter valet 2022. I samband med planeringen av laguppställningen inför nästa mandatperiod beslöts att tidigarelägga bytet.

– Vi vill använda alla tillgängliga plattformar till att synas så mycket som möjligt. Valet 2022 är viktigare än någonsin för oss, menar Marianne Littke, ordförande för Liberalerna i Hässleholm, i pressmeddelandet.

Agneta Olsson Enochsson avgick som ordförande i kultur- och fritidsnämnden efter valet 2018 eftersom hon hade svårt att kombinera uppdraget med sin dåvarande arbetssituation. När Winnie Aronsson avgår återkommer hon.

– Winnie har varit en lojal trotjänare i många år och hennes arbete har haft stor betydelse för oss som parti. Jag är väldigt tacksam för arbetet hon gjort som varit otroligt svårt under en ekonomisk kristid, säger Agneta Olsson Enochsson i pressmeddelandet.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se