torsjö live vers2

Magnus i kassan Årets Vittsjöbo

Magnus i kassan Årets Vittsjöbo

Magnus Tyrsol är Årets Vittsjöbo. Foto: Ebbe Persson

Årets Vittsjöbo heter Magnus Tyrsol och arbetar i Ica-butiken Vittsjöhallen där han blivit en välkänd profil i kassan. Motiveringen lyder: “För ditt alltid lika trevliga och vänliga bemötande mot alla människor”.

Magnus Tyrsol, 50, blev glatt överraskad när kommittén som utser Årets Vittsjöbo kom till butiken för att överlämna certifikatet. Han höll just på att lämna ut postpaket och ta emot kuponger för stryktips och lotto.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

– Det känns jättekul, men otroligt oväntat, säger han till Frilagt.

Är du ovanligt trevlig?

– Tydligen. Jag bara är som jag är, säger han och skrattar.

Han trivs med jobbet och Vittsjöborna.

– Det är väldigt lätt att vara trevlig mot människor som jag möter här. Men jag är inte infödd Vittsjöbo. Jag har bott på många ställen. Det är lite speciellt här. Kanske beror det på att det är en gammal kurort med hotell och ett flöde av människor, jag vet inte. Här finns en blandning av människor som jag inte upplevt tidigare på en så liten ort, säger han.

Magnus Tyrsol trivs med jobbet och kontakten med människor i butiken. Ofta återfinns han bakom kassan i Vittsjöhallens spelhörna. Foto: Ebbe Persson

Han är född i Markaryd, men har genom åren flyttat mellan olika orter i landet, från Norrbotten till Malmö. Han har även bott i Emmaljunga en tid och har sina barn där. För cirka tio år sedan började han jobba på Vittsjöhallen.

– Det föll sig rätt naturligt när jag fick den möjligheten, säger han.

Han hade då aldrig jobbat i butik förut. Däremot hade han jobbat mycket med människor, bland annat inom omsorgen.

– Det var lite slumpen att jag hamnade här. Det bara dök upp och jag tänkte testa. Förut var jag övertygad om att jag inte skulle klara av att jobba i butik, det tänkte jag varenda gång jag stod i en lång kassakö. Jag hade fel, säger han.

Främst var han imponerad av tålamodet hos kassapersonalen. Men det visade sig inte vara något problem när han själv fick börja jobba.

– Det var verkligen mitt i prick, säger han.

Efter några år på Vittsjöhallen trivdes han så bra att han valde att också flytta till Vittsjö från Hässleholm där han mellanlandat. Nu har han inga planer på att flytta mer utan försäkrar att han tänker stanna i Vittsjö.

Magnus Tyrsol är den 33:e Vittsjöbo som fått certifikatet. Hembygdsvännen och journalisten Ebbe Persson, som var initiativtagare till Årets Vittsjöbo 1989, är fortfarande med i den fristående kommittén där i år även Eva Wendt och Leif Thånell ingår.

Berit Önell

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se