torsjö live vers2

Hässleholms GP får SM-status

Hässleholms GP får SM-status

I år körs Hässleholms GP för 59:e året i rad och tävlingen, som startade 1964 som Lille Mats Special, har den här gången fått SM-status. Tävlingen, som körs på asfalt, är det största rallyvarvloppet i hela Norden.

Det var alltså 1964 som Hässleholms Motorklubb för första gången arrangerade en tävling med specialprov på asfalt på vägarna runt Hässleholm. Lille Mats Special blev namnet på tävlingen som 1991 döptes om till Lille Mats Rallysprint. Då kördes den som varvlopp på gamla T4 men flyttade efter tre år till Hässleholms Industriområde på Läreda.

Tävlingsledare för Hässleholms GP är, i vanlig ordning, CG Wilke. Foto: Sofia Stridsberg

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Från 2001 körs tävlingen på garnisonsområdet, gamla P2, och 2014 bytte man namn till Hässleholms GP då den utvecklades till att bli Nordens största rallyvarvlopp både då det gäller antalet deltagare som publikmässigt. Tävlingarna lockade också deltagare från både Danmark och Norge.

Från och med 2008 har det varit runt 120 startande varje år. Allra mest var det 2011 då tävlingen lockade hela 137 deltagare. Till årets tävling har man satt en övre gräns på 130 startande.

Årets tävling genomförs den 30 april, med de vanliga klasserna, och den 1 maj med SM-klasserna. Då det är ett öppet SM hoppas arrangören på deltagare även från grannländerna. Det är redan klart att förra årets segrare, Marco Gersager från Danmark, kommer att försöka försvara sin titel.

Tävlingsledare är, i vanlig ordning, Hässleholms Motorklubbs centralgestalt C G Wilke.

Gert Jacobsson

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se