torsjö live vers2

Hyckleri och svada regerar i sandlådan

Hyckleri och svada regerar i sandlådan

INSÄNDARE. Jag har fått reda på att Herr Ronny Larsson i Kvistalånga har blivit inbjuden av SVT att medverka i ett debattprogram om klimatet eftersom han som oftast har kritiserat vetenskapen om klimatet och även de politiska förslagen och besluten kring detta.

Herr Larsson har tydligen också tackat nej till medverkan på grund av hans rädsla för att hans åsikter ska klippas ner och presenteras i ett program med begränsad tid. Han vill tydligen, likt Elsa Widding (ingen klimatforskare), få fri lejd i TV för att förkunna sina religiösa övertygelser utan att bli emotsagd.

Man kan naturligtvis ha åsikter om Herr Larssons beslut. Jag kan tycka det är märkligt att i ena stunden kritisera vetenskapen om klimatet och dess utbildade företrädare för att de inte vill ta diskussionen med klimatförnekare, och sedan som företrädare för just klimatförnekarna tacka nej till en sådan diskussion. Väldigt märkligt. Där jag bor kallas det hyckleri.

Jag kan tycka att om man ska kunna kritisera något som faktiskt baseras på fakta och datainsamling och tolkning av det föregående, då bör man dels ha läst den faktan och dels jämföra den med dravlet från den obskyra bibeln som är den nationalsocialistiska grenen av klimatvetenskapen. Bara då kan man på riktigt förkunna sin kunskap och stå på stabila ben i en intervju.

Att som Herr Larsson gör klaga på vetenskapen utan uppenbar kunskap är som att använda morsekod och anklaga Samuel F. B. Morse för att gjort ett dåligt morsealfabet bara för att ingen förstår hans budskap, trots att det tydligt visar sig att Herr Larsson själv inte har kapacitet att stava.

Herr Larsson får naturligtvis ha sina åsikter. Det får vi alla. Men när han förvirrar sig och tycker att hans åsikter är konkret fakta, då har han förlorat slaget om nykter diskussion och förpassat sig ner till sandlådan där hyckleri och svada regerar. Framförallt när han inte vågar medverka med samma spelregler som övriga deltagare i SVT´s program.

Jag tycker hellre att han ska täppa igen de hål som hans politik faktiskt har åstadkommit på väg 117 istället för att kritisera Miljöpartiet för problemet. Det är ju faktiskt Miljöpartiet som driver en politik för att begränsa just den tunga trafiken på vägarna. Att de misslyckats betyder inte att deras politik är fel, utan att alla andra partier vill annorlunda.

Vore det inte bättre att kritisera kommunledningens handlingsförlamning i frågan om att reparera väg 117 istället? Känns mer som en konkret diskussion som Herr Larsson kan föra som kan ge reella resultat, istället för att ge sig in i diskussioner om en vetenskap som han med stor tydlighet visat i tidigare inlägg att han inte har någon kunskap om.

Ulf Nilsson, Medborgare

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se