torsjö live

Både unga och äldre på Liberalernas lista

Både unga och äldre på Liberalernas lista

Agneta Olsson Enochsson är liberalernas förstanamn till kommunfullmäktige i Hässleholm. Foto: Berit Önell

Agneta Olsson Enochsson fortsätter att toppa Liberalernas lista till kommunfullmäktige i Hässleholm inför valet 2022. På valsedeln finns också tre ungdomar i åldrarna 18-20 år.

Listan fastställdes vid Liberalernas årsmöte på Hotell Statt på torsdagen. Enligt ett pressmeddelande påverkades stämningen påtagligt av de dystra nyheterna som kommit under dagen om invasionen i Ukraina.

– Kampen för frihet och demokrati har alltid varit central för liberaler och det är dessa rättigheter Ukraina idag får kriga för, kommenterade ordförande Marianne Littke vid mötets öppnande.

Listan fastställdes med acklamation.

– Med bakgrund av vad som händer idag känns det otroligt viktigt och meningsfullt att engagera sig för de liberala värdena och det är med stor ödmjukhet och stolthet som jag tar emot Liberalernas förtroende, kommenterade Agneta Olsson Enochsson.

Hon följs på listan av Thomas Haraldsson och Marie Hult som båda redan sitter i kommunfullmäktige. Yngst på listan är Anna Aronsson, 18, på plats åtta. Zara Lesage Olsson, på plats tolv, och Samuel Isberg, på plats 14, är båda 20 år gamla.

Årsmötet valde styrelse: omval av Marianne Littke, ordförande, Mikael Koenen, vice ordförande, samt ledamöterna Agneta Olsson Enochsson, John Bruun, Thomas Haraldsson, Tobias Vemmenby och Thomas Nilsson. Till ledamot nyvaldes också Per Brandt.

Berit Önell

Så här ser Liberalernas valsedel ut:

1. Agneta Olsson Enochsson
2. Thomas Haraldsson
3. Marie Hult
4. Thomas Nilsson
5. Maria Hortlund
6. Per Brandt
7. Hans Werner
8. Anna Aronsson
9. Pelle Enochsson
10. Marianne Littke
11. Bertil Nilsson
12. Zara Lesage Olsson
13. Carl-Erik Littke
14. Samuel Isberg
15. John Bruun
16. Krister Aronsson
17. Ingvar Bergman

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se