Gruppen-3a-328x120

Ingen omprövning behövs

Ingen omprövning behövs

INSÄNDARE. Två SD-företrädare Paul Thurn och Ulf Berggren skriver något kryptiskt om att man vill bygga dubbelspår till Kristianstad samt fyrspår till Lund. Var spåren ska ligga till Lund eller vilken hastighet tågen ska gå i framgår inte. Det överlåter man tydligen till Sverigeförhandlingen att avgöra. Vidare skriver man att man ställer sig positiv till arbetspendling (vem gör inte det?) De båda skribenterna bejakar även utbyggnad av flera stationsorter, vilka framgår inte? Ska tågen stanna vid varje ”mjölkbord”?
Avslutningsvis skriver man att ”Sverigedemokraterna vill ompröva beslutet att inte bygga fler kärnkraftverk”. Skribenterna är tydligen inte informerade om att Alliansen i juni 2010 beslutade att det skulle tillåtas, för att ersättas gamla kärnkraftverk, att byggas på befintliga platser, max tio stycken. 2016 beslöts att kärnkraftens villkor skulle behållas. Således är det (nästan) fritt fram att bygga ny kärnkraft. Varför har det inte byggts några verk, som kunde stått färdiga i dag? Anledning: de höga kostnaderna. Så nästa gång ni skriver, försök att håll er till fakta. Att inte hålla sig till sanningen, är inte förenligt med en god politisk debatt. 


Lars Nord, Hässleholm

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se