Gruppen-3a-328x120

Vill ni ruinera de äldre?

Vill ni ruinera de äldre?

INSÄNDARE. Anders Wallentheim (AW) påstod i sin insändare den 3/3 att Folkets Väl (FV) saknar att ta till sig information och fortsätter med att FV’s ståndpunkt är att använda befintliga lokaler i kommunens ägo som inte vore till gagn för vare sig boende eller personal.

Det är nog snarare AW som saknar förmågan att ta till sig information. Ärende 10 i omsorgs-nämnden den 1/3 2022 gällde enbart hyressättning av rummen på det nya särskilda boendet Björksäter och inget annat.

Där (Björksäter) kommer hyran att bli 7192:- i stället för dagens 4454:- på Ekegården som de äldre nu tvingas lämna.

Om nu AW, Socialdemokraterna och de andra partierna vill ruinera de äldsta och svagaste i vår kommun så är det upp till dem men det är inte Folkets Väl’s uppfattning. När sista utvägen och därmed sista tiden i ens liv är att flytta in i ett särskilt boende så är nog önskan hos dessa personer inte i första hand dyra och luxuösa lokaler utan mer personal med mer tid för mänsklig kontakt.

Ulrika Widmark Barnekow.

Ledamot i omsorgsnämnden

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se