torsjö live vers2

Hanna Nilssons brasklapp

Hanna Nilssons brasklapp

INSÄNDARE. Frilagt rapporterade om kommunens manifestation för Ukraina på Stortorget i Hässleholm. Talare och kommunens företrädare var Hanna Nilsson, Sverigedemokraterna. Det känns som att befinna sig i en ”Twilight Zon” när man läser referatet av hennes tal. Hanna Nilsson pratade om sympati och medmänsklighet. Om man jämför med hennes och Sverigedemokraternas argumentation tidigare, när det gäller flyktingfrågor, måste Hanna plötsligt sett ljuset och fått en uppenbarelse. Ingenting som de värderingarna vi tidigare tagit del av från företrädare för Sverigedemokraterna, tvärtom har man varit väldigt cyniska. Nationella värderingar har varit viktigare än liv och säkerhet för den asylsökande. Tidigare har man ställt asylsökande mot pensionärer, nu ställer man Ukrainska flyktingar mot andra flyktingar, från t ex Syrien.

Som argument för sin pånyttfödelse som medmänniska uppger hon att Ukrainska flyktingar kommer från vårt närområde och att Sverige är ett av de närmast säkra landet, räknat från Ukraina. Detta är inte korrekt, majoriteten av länderna i Öst- och Centraleuropa ligger närmare än Sverige!

Hanna Nilsson poängterar skillnaderna mellan de Ukrainska flyktingarna och flyktingar från exempelvis Syrien, som var i majoritet av asylsökande 2015-2016. Förutom skillnaderna, att det för närvarande är i huvudsak kvinnor och barn från Ukraina, är det värt att påpekas att flyktingarna från Syrien också bombades urskiljningslöst av Ryssland, men enligt Sverigedemokraterna var det inte vårt problem.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Hanna Nilssons tal var hyckleri och i realiteten en brasklapp, ”Härtill är jag nödd och tvungen”. Om hon mot förmodan verkligen förmedlade ärliga åsikter, så är detta ett bevis på hennes grundläggande rasism!

Stanley Hallström, Partipolitiskt Oberoende

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se