logga-ligg-tjock

Mustafa Panshiri till Mötesplats Ljungdalas jubileumsvecka

Mustafa Panshiri till Mötesplats Ljungdalas jubileumsvecka

Måndag till fredag 4-8 april firar Mötesplats Ljungdala tioårsjubileum med sitt första fullspäckade schema sedan verksamheten lades på is på grund av pandemin. Aktiviteter för barn och ungdomar innefattar bland annat ”hoppborgsfestival”, skattjakt, bakning, ansiktsmålning och grillkväll, för vuxna föredrag med bland andra Mustafa Panshiri och en jobbmässa där arbetssökande hässleholmare får möjlighet att träffa potentiella arbetsgivare. Caféet har öppet enligt ordinarie öppettider men stänger något tidigare på måndag och fredag för att lämna plats till andra programpunkter. Fika till ”specialpris” utlovas.

Mötesplats Ljungdala, som startade 2010, hör till de pandemiöverlevare som i år firar jubileum i efterskott.

­ Det känns väldigt inspirerande att Mötesplats Ljungdala nu återigen har resurser till att kunna ha bra öppettider och fortsätta driva verksamheten mot nya mål. Den här jubileumsveckan signalerar början på den återstarten, säger Markus Jensen, verksamhetschef på kultur- och fritidsförvaltningen i ett pressmeddelande.

Mötesplats Ljungdala drar igång igen efter att länge ha begränsats av nedskärningar och pågående pandemi.

I likhet med ordinarie barn- och ungdomsaktiviteter på Mötesplats Ljungdala är de flesta av jubileumsveckans programpunkter riktade till avgränsade ålderskategorier. Måndagens skattjakt är för låg- och mellanstadiebarn, onsdagens bakning för mellanstadiet, fredagens hoppborgsfestival för barn upp till 12 år och fredagskvällens grillkvällar uppdelad mellan mellanstadiebarn och ungdomar i högstadie- och gymnasieåldern.

Till de föredrag som hålls om kvällarna har dock vuxna tillträde. Veckans första gäst är fotografen Thomas Johnsson som på måndagen visar bilder från Costa Rica. På onsdag medverkar hypnotisören och självhjälpsgurun Dan Ahtola, känd från Idol.

Mustafa Panshiri som föreläser på torsdagen är den folkkäre före detta polisen som sade upp sig för att istället hjälpa invandrare förstå och hitta en väg in i det svenska samhället och den svenska kulturen. I fjol publicerades hans bok på ämnet: Sju råd till Mustafa: så blir du lagom svensk i världens mest extrema land.

Mustafa Panshiri har så här långt besökt 250 av Sveriges 290 kommuner för att föreläsa för och samtala med invandrare om ämnen som demokrati, sekularism och svenskhet. Bild: Mustafa Panshiri.

Idag fredag berättar Mustafa på sin Facebook att han hade sin första arbetsdag som ledarskribent på Aftonbladet. Det blev emellertid en kortvarig tjänst.

­ Det blev ett missförstånd kring min roll på ledarsidan. Jag trodde att de ville anställa mig för att bredda redaktionens mångfald av ideér. De ville tydligen bara öka mångfalden av hudfärg, skriver Mustafa på sin Facebook.

Rättelse: Till saken hör att detta var ett april-skämt, som även lurade Frilagt!

Särskilt intressant för de hässleholmare som söker jobb är torsdagens jobbmässa. Den arrangeras i samarbete med Arbetsmarknadsenheten och arbetsgivare inom industri, lager, vård och omsorg, storkök, lokalvård med mera. Intresserade bör ta med sig CV och personligt brev.

Ett preliminärt program för jubileumsveckan tillhandahålls på Hässleholm kommuns Newsdesk, eller Mötesplats Ljungdalas Facebook, men ytterligare aktiviteter har utlovats och kommer att annonseras på sociala medier.

Biljettpriserna till Thomas Johnsson är 70 kronor, Mustafa Panshiri 100 kr och hoppborgsfestivalen 30 kronor. Övriga programpunkter är gratis. Förköp kan göras på Mötesplats Ljungdala under ordinarie öppettider.

Jonathan Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se