torsjö live vers2

Olaglig avgift för felparkering rättas till

Olaglig avgift för felparkering rättas till

Nu påbörjas korrigeringen av den olagliga höjningen av Hässleholms kommun felparkeringsavgift på handikapplatser. Kommunstyrelsens arbetsutskott fattade på onsdagen ett första beslut om att ändra taxan till högsta möjliga, 1 300 kronor, istället för 1 500 kronor. Men det dröjer ett tag innan det nya beslutet går igenom eftersom det måste klubbas i både kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. Tills dess gäller den gamla taxan på 1 000 kronor.

Den felaktiga taxan antogs av ett enigt kommunfullmäktige den 25 oktober och trädde i kraft den 3 november. Parkeringsvakten slog dock snabbt larm om att avgiften inte stämde med lagen. Transportstyrelsen har sedan meddelat att två utfärdade p-böter är ogiltiga och inte kan krävas in. Den som ändå betalat felaktiga böter ska få pengarna tillbaka.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

– Det är bara pinsamt. Skämmigt att vi ska behöva lyfta upp ärendet igen, att vi inte fick signalen från organisationen om att det fanns ett maxbelopp, säger kommunstyrelsens ordförande Lars Johnsson (M) efter arbetsutskottets sammanträde.

– S lurade oss alla, säger han lite skämtsamt med hänvisning till att det var tekniska nämndens andre vice ordförande Benny Petersson (S) som kom med förslaget om en extra höjning för felparkering på handikapplats.

S-kommunalrådet Lena Wallentheim kontrar med att alla ju var överens.

– Alla köpte det rakt av. Nu får vi göra om och göra rätt.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se