torsjö live vers2

Ny skjutning – man gripen för mordförsök

Ny skjutning – man gripen för mordförsök

Ännu ett skott sköts mot lägenheten på Viaduktgatan i Hässleholm natten till torsdagen. En man greps också på torsdagen som misstänkt för mordförsök för skjutningen ett dygn tidigare.

– Vi jobbar efter teorin att det kan vara fler inblandade, säger polisens förundersökningsledare Håkan Klein till Norra Skåne på torsdagseftermiddagen.

Det var ingen som anmälde den senaste skottlossningen när den inträffat vid halvtretiden på natten. Men en polisman som cyklade förbi på väg till jobbet vid sjutiden på morgonen noterade att det fanns ett nytt kulhål i en fönsterruta.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

– Det är ingen som har ringt polisen på natten. Vad jag kan förstå var det ingen i just det rummet och det ska ha blivit en miss i kommunikationen kring vem av de två personer som befann sig i lägenheten som skulle ringa polisen, säger Håkan Klein till Norra Skåne.

Enligt Norra Skåne intensifierades sökandet efter gärningsmän på torsdagen eftersom det skjutits på samma lägenhet två nätter i rad. Flera husrannsakningar gjordes under dagen.

– Vi har gjort husrannsakningar i bilar, bostäder och biutrymmen och gjort beslag som kan antas äga betydelse för utredningen, säger Håkan Klein till tidningen.

På grund av förundersökningssekretess vill han dock inte berätta närmare om vad polisen hittat.

Ingen människa har skadats vid någon av skjutningarna. Men två vuxna och ett litet barn ska ha befunnit sig i lägenheten vid båda tillfällena.

Frilagt har förgäves sökt Håkan Klein och andra på polisen sedan förmiddagen.

Berit Önell

Läs mer:

2022-04-06 Lägenhet beskjuten – mordförsök utreds

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se