torsjö live

En dag på jobbet

En dag på jobbet

INSÄNDARE. Så här kan en dag se ut på jobbet, man kommer dit med en ständig oro att inte räcka till.

Man blir ständigt verbalt kränkt, slagen, spottad på och hotad. 

Jaha, tänker du, du jobbar inom kriminalvården du.

Nej, jag arbetar på en grundskola i kommunen.

Detta är vardagen i den kommunala skolan idag. De politiska partierna skriker om fler poliser när så gott som all vetenskap säger att det är i tidig ålder som insatserna ska sättas in i skolan. Att förebygga är ekonomiskt försvarbart men vi låter istället kostnaderna skena iväg till ofantliga miljoner per person i tonåren. Faktum kvarstår att föräldraskapet har i många avseende havererat.

Jag hoppas att jag en dag när orken inte finns längre och befinner mig på någon form av äldreboenden att jag får hjälp av de få som har klarat sig igenom skolan med bra betyg. Tyvärr känner jag ingen som kan tänka sig arbeta inom äldrevården i vuxen ålder. Så det blir väl att utstå samma sak på äldreboendet som under min tid som pedagog.

Ronny Ljunggren

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se