Gruppen-3a-328x120

Dubbelriktat bättre på Järnvägsgatan

Dubbelriktat bättre på Järnvägsgatan

INSÄNDARE. Sverigedemokraterna ser med tillfredställelse på majoritetsbeslutet i fullmäktige som öppnar upp för dubbelriktad trafik på Järnvägsgatan. Vi satte oss mot beslutet om enkelriktning och ombyggnation från början och resultatet gav oss rätt med råge. Trafikrytmen försämrades och förvirring rådde om hur och var man fick framföra sin bil. Efter att ha röstat mot vår tidigare motion om att återskapa dubbelriktningen på Järnvägsgatan har man nu även inom alliansen tänkt om och landat i insikt.

Hässleholms centrum är konstruerat för att ta sig med bil fram till järnvägsstationen och den rödgröna nyordningen blev konstlad och onaturlig.

Som tur är kommer det inte att kosta ”skjortan” att rätta till de rödgrönas stolleprov utan detta låter sig göras till en relativt låg kostnad.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Hässleholms kommun är stor till ytan och besökare från andra orter tar ofta bilen när de ska handla i centrum. Politiken bör verka för att även dessa besökare ska bli motiverade att handla i Hässleholm. Möjligheter behövs att släppa av och på passagerare i centrum och dessutom kunna parkera i anslutning till den butik man önskar besöka. Centrumhandeln brottas med stora lönsamhetsproblem i det moderna samhället såsom ökad konkurrens från internethandel och svajande köpkraft pga omständigheter som vi inte råder över. Butiker har nischat sig kraftigt för att kunna verka och några är del av en butikskedja med de fördelar detta innebär. Alla behövs dock för att bibehålla ett levande centrum och det är vår skyldighet som politiker att lyssna på handlare och konsumenter. Detta har vi i SD gjort och vi är nöjda med att få vår vilja igenom i fullmäktigebeslutet.

Ulf Berggren (SD)
Paul Thurn (SD)

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se