torsjö live vers2

Pojke hittad skjuten på Götagatan

Pojke hittad skjuten på Götagatan

Efter skottlossningen spärrade polisen av ett område kring korsningen Götagatan – Viaduktgatan. Foto: Jonathan Önell

En pojke under 18 år hittades skjuten utomhus på Götagatan i Hässleholm vid halvniotiden på söndagskvällen. Det är oklart om brottet skett där eller någon annanstans. Polisen utreder händelsen som försök till mord, men skadorna bedömdes inledningsvis inte som livshotande.

Platsen är på söndagskvällen avspärrad i väntan på brottsplatsundersökning. Vid 21.30-tiden hade tekniker ännu inte anlänt. Polisen lämnar inga uppgifter om någon misstänkt gärningsman.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

– Det är för tidigt att säga om det finns någon misstänkt. Just nu har vi ingen gripen. Vi jobbar på platsen med utredningsåtgärder, säger polisens presstalesperson Rickard Lundqvist.

Han hänvisar till polisens hemsida. Enligt uppgifterna där är pojken över 15 men under 18 år. Han ska ha “anträffats utomhus med förmodad skottskada”.

Polisen skriver också att offrets skador troligtvis orsakats av ett skjutvapen. Pojken fördes till sjukhus med ambulans.

Tonåringen hittades skjuten i det område som sedan ett par månader kameraövervakas efter flera skottlossningar och en sprängd lägenhetsdörr. Foto: Jonatan Önell

Kanske kan bilder från polisens tillfälliga övervakningskameror i området bidra till utredningen. De sattes upp för ett par månader sedan efter flera skjutningar mot bostäder på Götagatan och Viaduktgatan. En lägenhetsdörr sprängdes också på Götagatan. Ingen människa skadades vid dessa händelser. Polisen kopplade samman dåden med uppgörelser mellan kriminella grupperingar som troligen konkurrerade om narkotikahandel. Flera beslag av narkotika gjordes sedan på adresser i området.

Kommunen har ansökt om att få sätta upp permanenta bevakningskameror.

På måndagen meddelade polisen på sin hemsida att den tekniska undersökningen genomförts under natten och att avspärrningarna hävts.

– Avspärrningarna är nu hävda. Det är i nuläget oklart om anträffandeplatsen är den plats där brottet ägt rum. Ett inledande förhör har hållits med målsägande, men de närmare omständigheterna i ärendet är fortsatt oklara, skriver polisen.

Fortfarande är ingen misstänkt gärningsman frihetsberövad.

Berit Önell

Läs mer:

2022-04-12 Skott mot lägenhet på Götagatan – granne vill flytta

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se