Gruppen-3a-328x120

Aktiviteter på Stortorget

Aktiviteter på Stortorget

Det händer saker på Stortorget i Hässleholm i sommar. Klockan 14 på fredagen invigs ett nytt lek-lok för barn. På kvällen klockan 21.45 är det dags för årets första gratis utomhusbio på torget.

Enligt ett pressmeddelande från Hesslecity kommer Ellen, Signe och Folke att inviga lek-loket. Men alla barn välkomnas att klättra in i tåget.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Hoppborgen Djungelleklandet finns också på plats på Stortorget klockan 10-15.

Lek-loket har finansierats av Sparbanken Skåne, Sparbanksstiftelsen 1826, Hesslecity, Hässleholms kommun och flera företag som även bidrar till utomhusbion. Satsningarna kommer att följas upp av fler aktiviteter under sommaren. De ingår i den så kallade BID-processen i samarbete med Svenska stadskärnor som ska stärka Hässleholm som en handels- och mötesplats.

– För att utveckla Hässleholm och skapa en attraktiv stadskärna behöver kommun, näringsliv och invånare samarbeta med varandra. Lek-loket och utomhusbio är goda exempel på vad som kan hända när vi samarbetar, säger Johan Jönsson, centrumledare för Hesslecity, i pressmeddelandet.

Fredagens film är En del av mitt hjärta. Publiken uppmanas ta med egen stol eller filt att sitta på. Det blir också utomhusbio den 16 juli, 3 augusti och 4 augusti.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se