logga-ligg-tjock

Han återvänder som personalchef

Han återvänder som personalchef

Johan Lexfors, tidigare personalstrateg på Hässleholms kommun, blir kommunens nya HR-chef, alltså personalchef, när Marie Söderqvist går i pension i höst. Han återvänder till hemkommunen efter att ha arbetat på motsvarande tjänst i Tomelilla kommun i fem år då han dock bodde kvar i Sösdala.

Nye personalchefen Johan Lexfors presenteras på kommuenns hemsida.

Johan Lexfors, 54 år, fick tjänsten som HR-chef i Hässleholm i konkurrens med 20 andra sökande. Han har en kandidatexamen som personalvetare från Kristianstad Högskola. Han har tidigare bland annat arbetat som chef och personalledare på Samhall i Hörby, varit deltidsbrandman i Hässleholm och industriarbetare på Backer i Sösdala.

– Med en god kunskap om kommunen, ett utvecklande ledarskap och gedigen erfarenhet inom HR, kommer Johan Lexfors ha en betydelsefull roll i att fortsätta utveckla vårt arbete. Här väntar bland annat införandet av kommunens nya styrmodell, planering för en trygg kompetensförsörjning och fortsatt utveckling av arbetsmiljöarbetet, säger Amra Salihovic, biträdande förvaltningschef på kommunledningsförvaltningen, i en kommentar på kommunens hemsida.

Johan Lexfors får en lön på 73 500 kronor per månad, strax över Marie Söderqvists lönenivå på 73 000 kronor.

– Jag ser fram emot uppdraget som HR-chef och att få jobba för Hässleholms kommun igen. Hässleholm nästa, med stor glädje och förväntan! Medarbetarskap, ledarskap, kompetensutveckling, rekrytering, arbetsmiljö, hälsa och andra HR-processer påverkar oss som medarbetare varje dag. Jag är tacksam för förtroendet att leda detta viktiga arbete vidare, säger Johan Lexfors på kommunens hemsida.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se