torsjö live vers2

Vården i framtiden

Vården i framtiden

INSÄNDARE. Vården allmänt måste genomgå strukturella förändringar där man tar vara på erfaren personals kunskap på ett helt annat sätt än som görs idag. Det måste finnas förutsättningar att orka ett helt arbetsliv utan att riskera förslitningar eller att vid pension inte känna att man utfört något viktigt för vårt samhälle. Löner, arbetsmiljö, karriärmöjligheter, erbjudande om vidareutbildning, extra ansvar som premieras i plånboken. Allt är ett måste tillsammans med att utbildningspaketen måste öka och kvaliteten i utbildningarna säkerställas. Undersköterska är något man skall vara stolt över att presentera sig som men då måste det till radikala förändringar. Facket känns som dom inte hinner med att anpassa sig till dagens sjukvård och avståndet mellan styrelser och heltidsarvoderade företrädare och de som är på golvet måste minskas om inte facket snart skall ha spelat ut sin roll där medlemmarna inte känner samhörighet med dem som företräder dom.

Sedan har vi den den svåraste nöten att knäcka, den att bryta gamla synsätt och gamla mönster.

Vi måste sätta patienten i centrum och forma vården kring den som har behov av vård istället för att patienter skall anpassas till hierarkier och gamla strukturer. Personcentrerad vård är för många ett ännu okänt begrepp men skall vi klara att serva vår befolkning med en värdig och även resultatbaserad vård måste det till förändringar i hur vi ser på den vårdsökande. Det hjälper ej att vara dubbelt så många i personalen om man tänker fortsätta jobba i gamla gängor.

Vi vet hur den demografiska utvecklingen ser ut och vilka utmaningar vi kommer ställas inför. Därför är det hög tid att börja skapa rätt förutsättningar för vården om vi skall kunna vara stolta över svensk sjukvård i framtiden.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Anders Wallentheim Hässleholm
Ledamot av regionfullmäktige
Kandidat även nästa period för Socialdemokraterna

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se