torsjö live vers2

Svar till Gay Glans om folkhemmet

Svar till Gay Glans om folkhemmet

INSÄNDARE. Bäste Gay. Jag kände mig manad att bemöta din insändare ”Mycket var bra på femtiotalet”/”Ingen plats för fria kvinnor i SD:s folkhem”. Det staplas påståenden om manliga privilegier och att folkhemmet mest var till för den gifta mannen. Sen det här med att Sverigedemokraternas samhällssyn skulle vara den största faran inför framtiden. Båda dessa är ju vänsterns ständigt återkommande argument som vi så väl känner igen. Jag är själv född på femtiotalet och min uppväxt samt fostran är fjärran från den bild du återger. Kanske var det så i några fall men din generalisering är gravt missvisande.

Låt mig dela min syn och mina erfarenheter från den tiden. I vår familj och under min uppväxt var det en kvinnlig förebild som formade mig till den individ jag är idag. Min faster Inga Lisa drev en bar där jag tillbringade mycket tid och om henne har jag aldrig hört nåt illa. Tillsammans med min övriga familj lärde hon mig att det spelar ingen roll vem du är, utan det är vad du gör som betyder något. Inga Lisa gjorde ingen skillnad på fattig och rik, ej heller vilken bakgrund eller härkomst någon hade. För henne var beteendet helt avgörande.

Tyvärr så har vänstern idag helt tappat kompassen gällande värderingarna. Jag försöker förstå er retorik men det känns som att slå huvudet i väggen. Man talar om ”manligt patriarkat” , men blundar helt för den kvinnosyn och det våldskapital som kommit till vårt land med den stora invandringen.
Jag tänker ofta på alla nyanlända som kommit hit i viljan att bli en del av vår kultur, men får lida för den del som för med en medeltida kvinnosyn och ovilja att följa våra svenska lagar och värderingar. Den sistnämnda delen kan dessutom ostört fortsätta sitt destruktiva beteende. Allt för att en feg regering och i vissa fall medial censur snarare bidrar till, än sätter stopp för det.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Att vi i SD vill återupprätta en modern version av ”folkhemmet” är för att våra efterkommande ska få möjlighet att åter känna trygghet och känna tillit till samhället. Detta har absolut inget med ”klasstillhörighet” att göra. Jag har arbetat hela mitt yrkesverksamma liv och titulerar mig idag fattigpensionär. För att Sverige ska bli bättre att leva i krävs både mod och medkänsla med de som kämpar på. Jag har varit både småföretagare och anställd arbetare och dessa samhällsbärande grupper har vänstern helt glömt bort.

Torgny Holmberg (SD)

Läs också:
Gay Glans: Tänk dig noga för, innan du röstar på SD
Gay Glans: Ingen plats för fria kvinnor i SD:s folkhem

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se