Gruppen-3a-328x120

Tänk dig noga för, innan du röstar på SD

Tänk dig noga för, innan du röstar på SD

INSÄNDARE. Svar till Torgny Holmberg (SD), ”Svar till Gay Glans om folkhemmet”.

Bäste Torgny, syftet med min text är en förhoppning om att väljare som överväger att rösta på SD tänker sig noga för. En röst på riksdagens enda parti med bekräftat nazistiska rötter innebär inte bara en röst för en blågul version av folkhemmet och en kraftig begränsning av invandringen.

Med din röst ger du SD mandat att begränsa och styra public services uppdrag, frånta dess oberoende av politiken. Du ger dem rätt att inskränka aborträtten, HBTQ personers rättigheter. Du ger dem mandat att inskränka demokratiska fri och rättigheter som kvinnor och män kämpar och har kämpat för under många år. Ofta med livet som insats.

Det är vad du riskerar om du låter SD få ett avgörande inflytande på politiken. Att det inte är skrämselpropaganda visar SDs systerpartier i Ungern och Polen med deras omfattande angrepp på demokratin och, på de mänskliga rättigheterna och den liberala staten. Utöver det, ger du SD mandat att bedriva en icke verksam klimatpolitik.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Allt detta riskerar du om du röstar på SD i årets val – är du som väljare beredd att betala det priset?

Gay Glans, partilös

Läs också:
Torgny Holmberg (SD): Svar till Gay Glans om folkhemmet
Gay Glans: Ingen plats för fria kvinnor i SD:s folkhem

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se