torsjö live

Kvinna i 80-årsåldern nedslagen – livshotande skadad

Kvinna i 80-årsåldern nedslagen – livshotande skadad

En kvinna i 80-årsåldern blev nedslagen vid Nytorget utanför stadshuset i Hässleholm på lördagseftermiddagen. Hennes skador är livshotande.

Polis och ambulans larmades klockan 13.15 på grund av ett bråk på platsen. Enligt vittnesuppgifter hade en man angripit kvinnan som föll till marken. Hon fördes till sjukhus i ambulans. Enligt Region Skånes skadelägesinformation har hon livshotande skador.

Enligt polisens hemsida är mannen misstänkt för grov misshandel. Han omhändertogs av polisen och överlämnades till vården.

Polisen tar tacksamt emot eventuella ytterligare vittnesuppgifter från allmänheten i samband med händelsen. Särskilt intressant är det om någon har filmat händelseförloppet.

Berit Önell

Uppdatering:
Den misstänkte mannen överlämnades senare till polisen och förhördes. Jourhavande åklagare beslöt vid lunchtid på söndagen att släppa honom på fri fot.

– Åklagaren bedömde att det inte fanns skäl att anhålla. Flera vittnen har blivit hörda. Förundersökningen kommer att fortsätta, säger Annika Collin på åklagarmyndighetens presstjänst.

Frilagt har förgäves sökt inre befäl vid Kristianstadspolisen.

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se