Gruppen-3a-328x120

Kenny Hansson (M) kämpar för kryssen

Kenny Hansson (M) kämpar för kryssen

Valrörelsen går nu in i sin slutspurt. Kenny Hansson (M), bland annat ordförande i miljö- och stadsbyggnadsnämnden i Hässleholm, ledamot i kommunfullmäktige och regionfullmäktige, driver en personvalskampanj för att få tillräckligt många kryss. På plats 13 på Moderaternas lista riskerar han annars att inte få behålla en plats i kommunfullmäktige. Han har också listat 13 anledningar till att väljarna ska rösta på just honom.Kenny Hansson vill bland annat att kommunen ska ha ett närmare samarbete med näringslivet, minska byråkratin för att öka byggandet, aktivt arbeta med att få Skånes lägsta arbetslöshet, inkludera grönområden och parker vid nybyggnation, ge hållbarheten företräde genom att ställa tydliga krav vid upphandlingar och markanvisningstävlingar samt få kommunens ekonomi i balans, prioritera kärnverksamheterna och sänka skatten. På regional nivå vill han ha nya pågatågsstationer i orter längs järnvägen med start i Tormestorp och öppna upp Markarydsbanan med direkttåg mella Hässleholm och Göteborg.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Kenny Hansson (M) är en av få Hässleholmspolitiker som bedriver en krysskampanj inför valet. Han är också tvungen, om han ska komma in i kommunfullmäktige eftersom han står på plats 13 på valsedeln och M idag har tio mandat.

Han berättar att hans 13 punkter innehåller sådant som han antingen själv tagit fram eller drivit på genom Hässleholmsmoderaterna. När det gäller exempelvis Hässleholmsmoderaternas nej till höghastighetstågen förklarar han att han varit drivande.

– Det var jag och Margreth Segerstein i Hässleholmskretsen. Nu har det blivit partiets officiella ställningstagande, säger han.

Ett förslag om att låta krogarna i Hässleholm ha öppet till klockan fyra på morgonen har han nu fått med sig fullmäktigegruppen på.

Han konstaterar att kommunen inte rår över all byråkrati som påverkar byggandet, exempelvis strandskyddet.

– Därför är det viktigt att kommunen tar strid för det som vi anser vara rätt och utmanar Länsstyrelsen samt skickar tydliga signaler till riksdagen om det som behöver förändras. På så sätt kan Hässleholms kommun sticka ut som en ledstjärna i kommunsverige när det kommer till minskad byråkrati, skriver han på sin hemsida.

Ska strandskyddslagstiftningen inte följas?

– Jo, men vi kan också trycka på, tillsammans med grannkommunerna, säger Kenny Hansson.

Han anser att det finns många områden där strandskyddet borde tas bort.

– Det handlar om landsbygdsutveckling i sjönära lägen, säger han.

Han menar att länsstyrelsen är emot detta av principskäl.

– De måste utmanas, säger han.

Han hoppas också att partikamraten Lars Johnsson, kommunstyrelsens avgående ordförande, ska komma in i riksdagen och där kunna påverka frågan.

26-årige Kenny Hansson har blivit inkryssad tidigare, som 18-åring via ungdomslistan. I förra valet kom han in ändå, men fick 294 kryss, 5,27 procent, bara tre kryss färre än förstanamnet Lars Johnsson. Minst fem procent av partiets röster krävs.

Han vågar inte sia om chanserna att bli inkryssad den här gången.

M har bara tio mandat i kommunfullmäktige idag, så om valresultatet blir detsamma måste han kryssa sig in.

– Det är jättesvårt att säga, men jag gör mitt yttersta för att vinna väljarnas förtroende, säger han.

Han har i sex år varit kommunens yngste nämndsordförande. Men för en tid sedan sa han till Frilagt att han inte tänkte ställa upp på nytt som ordförande i miljö- och stadsbyggnadsnämnden eftersom det är svårt att kombinera med hans arbete som mäklare. I en intervju i Norra Skåne sa han sedan att han hoppas få fortsätta. Nu säger han att båda är rätt.

– Som det ser ut nu gör jobbet det svårt att hinna med. Men om det skulle finnas en öppning jobbmässigt är jag öppen för det. Dygnet har bara 24 timmar och man behöver inte vara ordförande för att bedriva politik, säger han.

Hans kampanj pågår till stor del på Faceboook och han är ute och knackar dörr ungefär varannan dag.

– Det går bra, många är intresserade av att diskutera med en politiker, säger han.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se