torsjö live vers2

Tre häktade för försök till grovt narkotikabrott

Tre häktade för försök till grovt narkotikabrott

Polisen fortsätter att göra tillslag med koppling till narkotikahandel, skjutningar och sprängningar i Hässleholm. Fyra personer greps på tisdagen och tre av dem häktades på torsdagseftermiddagen för försök till grovt narkotikabrott i Hässleholm. Åklagaren hade efter förhandlingarna i Hässleholms tingsrätt ännu inte bestämt om en häktningsframställan även mot den fjärde misstänkte ska lämnas in.

En av de tre nu häktade är en man i 25-årsåldern som är skriven i den lägenhet på Viaduktgatan som flera gånger beskjutits i det som polisen beskriver som en pågående konflikt mellan kriminella grupper. De andra är en man i 40-årsåldern från Hässleholm och en man i 25-årsåldern från Stockholmstrakten.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Polisen har förstärkt i Hässleholm efter de skjutningar med mera som skett under de senate månderna. Foto: Jonathan Önell

De tre är på sannolika skäl misstänkta för brottet och greps alla under senare delen av tisdagseftermiddagen. De häktades på grund av att det finns risk för att de annars undanröjer bevis eller på annat sätt försvårar sakens utredning. Åklagaren Pernilla Tallinger får också tillstånd att ålägga dem restriktioner i kontakten med omvärlden.

Hon säger att vissa utredningsåtgärder pågår mot den fjärde personen. Senast vid lunchtid på fredagen måste hon ta ställning till en eventuell häktningsframställan.

Pernilla Tallinger är förtegen om utredningen och berättar inte heller var personerna greps eller vad brottet bestod i.

– Det är inte fullbordat brott, säger hon.

Hon vill inte heller uttala sig om personernas eller brottets koppling till de tidigare grova brotten i Hässleholm.

– Jag vet inte, ingen är dömd för de brotten och det är inte ärenden jag sysslar med. Jag har bara detta, säger hon.

Åtal ska vara väckt senast den 13 oktober.

Även polisens presskommunikatör är tystlåten och hänvisar till åklagaren.

– Det var utredningsåtgärder som ledde fram till frihetsberövandena, säger han dock.

Han berättar också att polisen gjort andra tillslag där narkotika tagits i beslag, ett led i polisens “offensiva trygghetsskapande åtgärder”. Bland annat hittades narkotika i ett utrymme uppe i taket i ett trapphus på Kungsgatan i Hässleholm på tisdagskvällen.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se