torsjö live vers2

Misshandlad på Götagatan skjuten med luftvapen

Misshandlad på Götagatan skjuten med luftvapen

Flera polisbilar och en ambulans ryckte ut till Götagatan i Hässeholm efter larm om misshandel vid halvåttatiden på måndagskvällen. En man i 40-årsåldern är skadad efter att ha blivit skjuten med ett luftvapen, men kunde förhöras av polisen på plats.

Blåljusfordonen stannade vid infarten till Coop Extras parkeringsplats. Ambulanspersonalen lyfte ut en bår, men det är oklart om den behövde användas.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
En person besköts med någon slags luftvapen på Götagatan på måndagskvällen. Polis och ambulans stannade vid infarten till Coop Extra. Foto: Jonathan Önell

Polisen är fåordig om händelsen. Presstalespersonen Patric Fors har vid åttatiden inga uppgifter om hur allvarligt skadad den misshandlade personen är.

– Vi är på plats i samband med en misshandel. En person är skadad och undersökt, och håller på att förhöras i detta nu, säger han till Frilagt.

Han kan inte svara på om händelsen misstänks ha samband med tidigare våldsbrott i området kring Götagatan och Viaduktgatan.

– Inte vad jag kan se, säger han.

Ingen misstänkt gärningsman är gripen.

– Vad jag vet finns ingen misstänkt, säger Patric Fors.

Han förklarar att han inte kan lämna några närmare uppgifter om fallet.

Vid niotiden uppdaterar han en notis om händelsen på polisens hemsida och berättar också för Frilagt att mannen misstänkts ha blivit skjuten med någon sorts luftvapen. Enligt den skadades uppgifter har flera gärningsmän sprungit från platsen. Mannen fördes till sjukhus med ambulans efter förhöret.

Berit Önell

Uppdatering:
Enligt Region Skåne är mannens skador lindriga.

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se