logga-ligg-tjock

SD-priser på drivmedel

SD-priser på drivmedel

INSÄNDARE. ”I valrörelsen så myntade Jimmie Åkesson (SD) den nu klassiska ramsan i sin reklamfilm, någorlunda korrekt citerat: “Över 1300 spänn för att tanka bilen. Ska det vara så? Vill ni ha det så här, ja då kan ni fortsätta att rösta på sossarna. Men vill ni ha.. “paus”… annat, rösta då på oss!”

De lovade att föra igenom en sänkning av skatten på drivmedel med 10 kr/litern. Bönderna och transportnäringen och privatpersoner måste få överleva och inte drabbas av dessa “Sosse”-priser på bränsle, var deras resonemang.

Det blev en krona. I minskad skatt. Eller betydligt mindre i reella pengar.

Så när reklamfilmen gjordes så var priset på diesel cirka 22 kronor, eftersom han tankade fullt för lite över 1 300 kronor. Det var ju en stor Volvo och den har en cirka 60 liters tank. Så idag, om den kronan faktiskt hade införts nu och inte i januari (dagspris på ca 27 kr/liter), så hade priset på att fylla tanken blivit över 1 500 kronor. Så nog har det blivit en förändring! Över 200 kronor mer i kostnad.

Så till sist alla ni som klagar på hög skatt och som pekat ut skatten på drivmedel som den största boven i dramat, det är nog dags för er att tänka om. Det är fortfarande marknaden som styr drivmedelspriserna. Vi har nu fått en total skattesänkning på tre kronor. En första sänkning på 50 öre av högern när den förra regeringen inte fick igenom sin budget. En sänkning på 1,50 kronor innan valet, och nu får vi en krona till. Och trots detta så är priserna på drivmedel fortfarande skyhöga och har stigit efter skattesänkningar och valet.

Men vi börjar se hur vallöften bryts från stat till landsting och kommun. Som om ingen visste hur situationen var och skulle bli bara för att ett datum plötsligt passeras. 

Va?! Ser samhället ut så här? 

Va?! Är ekonomin så här illa? 

Va?! Vi visste inget, vi har ingen koll! Men vi lovar gärna så att ni kan rösta på oss. Sedan bryr vi oss inte. 

Nä, det är väl det som är problemet med denna socialkonservativa regeringskoalition.

Sverigedemokraterna lovade förändring och det fick vi. Det är kanske dags att kalla dessa priser för “SD”-priser? Det är väl inte mer än rätt eftersom ni väljare fick ju en förändring enligt SD´ s reklamfilm, eller hur?

Ulf Nilsson
Medborgare

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se