torsjö live vers2

Stor polisinsats: Man gripen efter skottlossning i villaområde

Stor polisinsats: Man gripen efter skottlossning i villaområde

Polisens insatsstyrka belägrade under natten till onsdagen ett villaområde vid Västerskolan i Hässleholm efter att ett pizzabud hotats av en beväpnad man. Både mannen och polisen avlossade skott, men ingen ska ha blivit träffad. Vid 8.30-tiden på morgonen kunde mannen gripas efter att ha hotat en polis i en stillastående bil som då körde på honom. Frilagt kan nu visa en film från gripandet.

Polisinsatsen på Väster i Hässleholm pågick i elva timmar. Foto: Jonathan Önell

Pizzabudet larmade polisen vid 21.30-tiden på tisdagskvällen. Insatsstyrkan, flera polispatruller och förhandlare kom till platsen vid 22-tiden. Förhandlingar med mannen skedde över telefon.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Mannen ska både ha skjutit inne i sin bostad och riktat sitt vapen mot polisen utomhus, vilket ledde till att polisen avlossade verksanseld mot honom. Varken polisen eller den misstänkte ska ha skadats.

– Personen som ringde in hade någon form av skada, men inte skottskada, säger polisens pressinformatör Katarina Rusin till Frilagt.

Hon berättar vid 8.30-tiden att mannen nu är under kontroll och gripen, men att polisen är kvar på platsen.

– Avspärrningarna är kvar och en teknisk undersökning ska göras under dagen, säger hon.

Brottsrubriceringen var inledningsvis olaga hot, men ändrades sedan till grovt olaga hot, grovt vapenbrott samt försök till mord.

Mannen fördes till sjukhus för kontroll. Han kunde sedan lämna sjukhuset och anhölls.

Polisen är förtegen om detaljerna kring gripandet på onsdagsmorgonen. Presskommunikatör Tomas Johansson säger på eftermiddagen bara att ingen skadats, förutom pizzabudet som skadade handen lindrigt i samband med att att mannen i villan blev hotfull på tisdagskvällen.

– Vi får ändå vara mycket nöjda, det var en bra insats, säger han.

Jens Lindholm, ledamot i Hässleholms kommunfullmäktige för SD, filmade händelseförloppet i dramats slutskede. Filmen visar hur mannen riktar något som ser ut som ett vapen mot polisen i bilen, hur bilen sätter fart och kör på honom och hur han sedan grips av insatsstyrkan.

Se filmen här:

Filmen visar hur den hotfulle mannen rammas av polisen innan han grips. Dock stämmer det inte, som sägs i filmen, att pizzabudet skottskadades.

Berit Önell

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se