torsjö live vers2

660 000 till Hanåsvallen – kompensation för simhallen

660 000 till Hanåsvallen – kompensation för simhallen

– En liten kompensation för Sösdala simhall, säger kommunstyrelsens ordförande Hanna Nilsson (SD) när hon ska motivera sitt ordförandeförslag om att ge Sösdala IF 660 000 kronor i utökat bidrag till projektet Mötesplats Hanåsvallen.

De två andra kommunalråden sa ja, av olika skäl, men frågan avgörs i kommunstyrelsen.

Efter ordförandeförslag från Hanna Nilsson (SD) får projektet Mötesplats Hanåsvallen nu extra bidrag. Foto: Berit Önell

Hässleholms kommun beviljade 2021 nära 1,8 miljoner kronor till Mötesplats Hanåsvallen. Projektet ska ställa om fotbollsarenan till en mötesplats med aktiviteter för alla åldrar året runt och även skapa goda förutsättningar för skolverksamhet. I satsningen ingår konstgräsplan, multiarena, frisbee- och fotbollsgolfbana, padelbana, löparslingor med löparbana och grillplats.

ANNONS

Annons om Kristinelunds trädgård

I augusti 2022 vädjade Sösdala IF om ytterligare finansiering från kommunen med 750 000 kronor på grund av kostnadsökningar. Men det blev nej med hänvisning till kommunens ekonomiska situation. Ärendet stämdes av mellan tillväxtavdelningen, ekonomiavdelningen samt kultur- och fritidsförvaltningen. Tjänsteskrivelsen föreslår samma beslut nu, men Hanna Nilsson har alltså lagt ett ordförandeförslag som på onsdagen bifölls av kommunstyrelsens arbetsutskott. Summan är lägre efter en omräkning som föreningen gjort.

Hanna Nilsson ville ge Sösdalaborna något istället för Sösdala simhall.

– Det är en klen tröst, men vi kände att vi ville göra något, säger hon.

Kommunalrådet Lina Bengtsson (M) har hela tiden velat stänga simhallen, men vill ge extra bidrag till Hanåsvallen av andra skäl.

– Vi tycker att detta är viktigt. Det är en ideell förening och det kommer många i byn till godo. Därför ställer vi oss bakom det, säger hon.

Lena Wallentheim säger att ordförandeförslaget har exakt samma innehåll som det förslag hon lade fram i höstas efter kontakt med föreningen, men inte fick stöd för av de andra kommunalråden.

– Vissa kostnader hade föreningen då fått hjälp med, förklarar hon.

Lina Bengtsson förklarar att hon och hennes parti tagit frågan ett varv till sedan dess.

– Vi har funderat mycket eftersom det är så kärvt ekonomiskt, säger hon.

– Det här är ingenting vi gör lättvindigt, säger Hanna Nilsson.

Berit Önell

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se