torsjö live

Nya artister klara för Torsjö Live

Nya artister klara för Torsjö Live

Emil Jensen gästar Torsjö live i sommar. Det avslöjar arrangörerna i sitt senaste pressmeddelande. Sedan tidigare är Pidde P, Crying Day Care Choir, Blacknuss, Molly Hammar, Johnossi, Maja Francis, Carry a Stone, Lisa Nilsson, Wilmer X, Uno Svenningsson och Weeping Willows bokade.

Torsjö Live är Hässleholms största musikfest som genomförs utanför Västra Torup. I år är festivalen förlagd till den 31 juni – 1 juli.

Det blev publikrekord 2022 när Torsjö live startade igen efter två års pandemiuppehåll. Foto: Urban Önell

Torsjö live bjuder på ett blandat program, med syftet att nå en bred publik, med skiftande ålder och musiksmak. Därför är barnens favorit Pidde P tillbaka. Entusiastiska barn fullkomligt älskade hans framträdande under fjolåret och de bildade en flera hundra meter kö efteråt för att få hans autograf. Det är ingen överdrift att just nu kalla Pidde P för Sveriges mest populära barnartist.

Pidde P:s framträdande på lilla scenen 2022 var festivalens höjdpunkt för många barn. Foto: Urban Önell

Många av artisterna på Torsjö Live är också lokalt förankrade med rötter i den skånska myllan. Dit hör Emil Jensen, som inte bara gjort sig känd som musiker och artist utan också som skådespelare, kåsör , författare och estradpoet. I rollen som krönikör har han på ett underhållande sätt lyckats förespråka så allvarliga ting som mänskliga rättigheter, jämlikhet och hållbar utveckling.

Emil Jensen blir ett nytt tillskott för i år på Torsjö live. Bild: Margareta Bloom Sandebäck.

Hässleholmsbandet Carry a Stone är ett annat exempel på att Torsjö Live gärna bokar skånskt med hög musikalisk kvalité.

Carry a stones breda hässleholmsskånska och rockstjärneenergi gjorde publiksucce på fjolårets Torsjö live. Foto: Jonathan Önell

Louise Wallin är eventkoordinator för Torsjö Live, spindeln i nätet som ska få alla praktiska detaljer på plats festivalen. Frilagt undrar om hur det går, mycket att göra? Hon svarar med ett skratt.

– Ja, det är det alltid, fullt upp, det är mycket med all planering, säger hon.

Ytterligare sex artistsläpp från Torsjö Lives sida är vänta innan programmet är helt fastställt.

Urban Önell

Stora scenen 2022. Foto: Urban Önell
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se