torsjö live vers2

Övriga partier har vanan inne

Övriga partier har vanan inne

INSÄNDARE. Låt inte lura er av de statliga partierna och deras stort uppslagna indignation över SD och den lilla skandalungen i Vätteryd. Det enda som skiljer de statliga partierna och SD, vad åsidosättandet av moralen och demokratin beträffar, det är att de förra har vanan inne sedan länge.

Jaha. Hanna Nilsson trodde att ingen lyssnade när hon stod och gjorde sig till med vikingen i Vätteryd. Nå, men än sen då? Tror ni verkligen inte att respiratorpartiernas företrädare har gjort precis det de klandrar Hanna Nilsson för; det och det som är mycket värre? Jag erinrar mig en enstaka förekomst som läckte ut i offentligheten, för en gångs skull. Janne Josefsson på teve lät kameran gå och avslöjade på det sättet en liberal politiker i Göteborg som visade sig vara helt opportunistisk i sin tillämpning av den liberala dogmen om ”allas lika värde”. Och hur tror ni det lät i stadshusen ”när Domus kom till stan”, på sin tid? När pamparna i de statsstyrda partierna gjorde upp med de värsta av byggsvängens maffiosi om att spränga Sveriges historiska stadskärnor i luften, så där så det kunde bli plats åt moderniteten och globaliseringen? Alltså åt amerikaniseringen? Tror ni pamparna uttryckte sig bättre än Hanna Nilsson? Svor de mindre? Har det någon som helst betydelse om de gjorde det?

Hanna Nilsson är rätt ny i politiken. Det är SD också. Det visar sig däri att de uppträder amatörmässigt. Men det är också det som är partiets stora företräde framför respiratorpartierna, från väljarnas synpunkt: SD är inte domesticerat än. Även om klicken i toppen gör sitt yttersta för att komma ikapp. Med SD kom det äntligen in någon annan i politiken än den vanliga uppsättningen politiska arvtagare i tredje generationen. Vanligt folk. Läs Anders Isakssons ”Den politiska adeln”, om ni inte tror mig.

ANNONS

Annons om Kristinelunds trädgård

Jag uppmanar alla, SD-are, eventuellt kvarvarande sympatisörer till de statliga partierna och alla andra, att ge noga akt på vad de skenheliga och självpräktiga ”demokraterna” nu hittar på att göra för att få tillbaka den sakernas ordning som gick förlorad för dem i det senaste valet. Lägg gärna märke till herrskapet Bengtssons och Caesars et consortes ringa intresse för de polisutredningar som pågår. Tålmodigt avvakta rättsväsendets fastställande av vem som gjort vad? Aldrig i livet! Då är det mer maktpåliggande att passa på och främja egen sak och att hålla sig väl med Sofia Nerbrand och Gothia Press.

Vi kan lugnt utgå ifrån att respiratorpartierna inte kommer att visa prov på ett mera demokratiskt sinnelag än SD, när det inte behövs längre och inte är tjänligt i egen sak. Vi kan också utgå ifrån att de kommer att hantera risken för hemlig inspelning och annat betydligt skickligare än Hanna Nilsson. Byråkraterna har vanan inne, vet ni. De vet mycket bra hur sådana här saker ska skötas så att väljarna inte ens anar vad som pågår. Fri press? Granskande journalistik? Jo, pyttsan.

Mats Loman

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se