torsjö live

Borde vi inte ställa högre krav på att politiker följer lagen?

Borde vi inte ställa högre krav på att politiker följer lagen?

INSÄNDARE. I denna tidning har vi fått höra många åsikter om Hanna Nilssons (SD) förehavanden och ursäkter. Vi har fått höra hur Sverigedemokraterna sluter upp bakom Fru Nilsson och ger henne sitt starka stöd. Hon tilldelas till och med en högre post inom partiet som andra vice ordförande.

Man kan ha åsikter om detta och jag kan i sig hålla med vissa debattörer där ute som påstår att de övriga partierna inte heller har rent mjöl i påsen.

Men är verkligen den stora frågan nu vad andra partier har eller inte har gjort? Borde inte vi medborgare och röstberättigade ställa högre krav på våra politiker att de följer lagar och förordningar och verkar för att främja kommunen, landstinget och slutligen staten? Ska vi ha politiker som vill smida planer vid sidan om med få utvalda näringsidkare? Ska politiker verkligen få lov att via tjänster och gentjänster tvinga andra medborgare att ändra sin ståndpunkt? Och framförallt, ska dessa politiker, som nu åkt fast med handen i syltburken, få sitta kvar som politiker och representanter för sitt parti?

Flera debattörer vill hävda att andra partier inte är bättre. Nä, så är det kanske. Men dessa politiker har då rakt inte fått ett bättre förtroende i partiet och bland medborgarna. De har åkt ut. Och det faktum att Fru Nilsson fortfarande åtnjuter stort förtroende inom SD visar om inget annat att detta hyckleri måste få ett slut och att SD, likt alla andra partier, måste ta sig i kragen och växa upp. Oavsett hur “nya” de är inom politiken.

Och vad är egentligen argumentet för att Fru Nilsson ska få vara kvar inom politiken och partiet? Att hon inte riktigt är vuxen att fatta att när man vill gå på sidolinjen och locka med överenskommelser med andra medborgare så behöver man förstå att det kan komma fram vid ett senare tillfälle och att man då måste ta konsekvenserna av det och inte ursäkta sig i tidningar och alternativmedia?

Och om hon i så fall fortfarande har förtroende bland väljarna för detta, vad är då problemet med att alla politiker oberoende av den politiska skalan begår brott och bortser från kommunallagen och skapar överenskommelser med medborgare bara för att det gynnar dem? Vill vi verkligen ha det så? Är detta hyckleri värt det bara för att ett “nytt” parti som haft hög svansföring i valet inte kan hålla fingrarna borta när de väl får makt?

Nej, hon ska bort. Ni har en kommun att styra över, se till att göra det! Vi behöver politiker som kan hantera den tuffa tid vi har framöver. Framförallt nu när vi ska slösa pengar på ett nytt skrytbygge till badhall och en större ridanläggning som kommer till nytta för “alla” medborgare.

Ulf Nilsson
Medborgare

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se